Opnieuw geen treinverkeer Zottegem – Oudenaarde

Omdat er door Infrabel, zoals ook twee weken geleden het geval was, verder werken voor de vernieuwing van de spoorinfrastructuur moeten uitgevoerd worden, zal er in het eerstkomende weekend van zaterdag 23 en zondag 24 september opnieuw geen treinverkeer mogelijk zijn tussen Zottegem en Oudenaarde. In beide richtingen zullen de treinen vervangen worden door een NMBS-bus. Deze bussen rijden echter niet helemaal volgens dezelfde dienstregeling als in het voorbije weekend van 9 en 10 september.

Vanuit Zottegem richting Oudenaarde vertrekken de vervangbussen aan een tijdelijke halte naast het station (voorkant, Stationsplein 2) om 7u45, 8u45 en zo verder om het uur tot 22u45. De voorziene duurtijd van de busrit bij normaal verkeer, met ook een tussenstop te Munkzwalm in de Spoorweglaan aan het station, bedraagt 35 minuten (dus aankomst in Oudenaarde om 8u20, 9u20 enz.). Er rijdt ook nog een extra laatste bus met vertrek in Zottegem om 23u24 (aankomst in Oudenaarde om 23u59).

Vanuit Oudenaarde naar Zottegem vertrekken de eerste drie vervangbussen om 5u06, 6u06 en 7u06 en vervolgens om 8u35, 9u35 en zo verder om het uur tot 21u35. De aankomst aan het station in Zottegem is voorzien om 5u41, 6u41 en 7u41 en de volgende om 9u10, 10u10 enz. In deze rijrichting is geen extra laatste bus voorzien. Met de vervangbus kan eventueel (alleen) een vouwfiets meegenomen worden. Deze dienstregeling geldt zowel op zaterdag als op zondag.