Renkotil bestrijdt tijgermug in Gijzenzele

Geen risico voor volksgezondheid

De waarneming van tijgermuggen in de dorpskern van Gijzenzele is na testen bevestigd door Sciensano. De tijgermug vormt geen bedreiging voor de volksgezondheid, maar is een uitheemse muggensoort. Daarom start Rentokil op 27 september met de bestrijding in de bufferzone.

Na de eerste melding van de tijgermug in Gijzenzele voerden het Instituut voor Tropische geneeskunde samen met Sciensano een larvale inspectie uit en plaatsten eilegvallen. Die testen bevestigen de aanwezigheid van de tijgermug. De steekmuggen vormen geen risico voor de volksgezondheid. De ziektes die de muggen kunnen verspreiden zijn niet aanwezig. De tijgermug is een uitheemse muggensoort die niet in onze streken thuishoort. In opdracht van het Agentschap voor Natuur en Bos voert Rentokil een bestrijding uit in de bufferzone.
Ze kwamen de eerste maal langs op 27 september, de tweede keer is drie weken later. Inwoners van wie de woning in de 200 meter of 500 meter bufferzone staat, kregen reeds een brief in de bus, met de werkwijze van Rentokil. Heeft u vragen over de werking van Rentokil, neem dan contact op via het gratis telefoonnummer 0800 20 740. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).