In Repair Café krijgen veel spullen een nieuw leven

Zaterdag 14 oktober van 10 tot 16 u, GILO Oosterzele

Op zaterdag 14 oktober vanaf 10 u tot 16 u wordt in het GILO Oosterzele, Geraardsbergsesteenweg 69, opnieuw een ‘Repair Café’ georganiseerd. Een lovenswaardig initiatief. Dankzij de ‘FV Repair Café Oosterzele’ krijg je nu ook op deze editie een uitgelezen kans om uw defecte toestellen en spullen te laten repareren. Iedereen is welkom. GRATIS is helemaal in. Laat je kapotte kleding, elektrische apparaten, boeken, speelgoed en zo veel meer herstellen. Handige harry’s staan klaar om je te helpen.
Allerlei spullen waar eigenlijk niet veel mis mee is en die nog gerepareerd kunnen worden, worden zomaar afgedankt. Zonde, eigenlijk. De vereniging zoekt nog altijd fiksers! Graag meehelpen, geef een seintje naar 09 / 362 91 85. Vrijwilligers helpen kapotte spullen repareren. Je verneemt ook hoe je het in de toekomst zelf kunt fiksen. Maar wie geen spullen heeft om te laten herstellen mag ook naar het café komen voor een kopje koffie, lokale limonade en bieren, fair fruitsap, verse soep, iets hartigs, lekkere taart,…én heel belangrijk voor een praatje. Het eerste Repair Café vond plaats op 7 maart 2015. Het idee ontstond binnen het bestuur van KWB Oosterzele. Een vereniging die nog altijd van aanpakken weet. Doel is een milieu- en maatschappijvriendelijk project op de sporen te zetten. Het zorgt niet alleen voor minder afval, ze veranderen het bewustzijn. Omdat mensen met eigen ogen zien, hoe reparateurs te werk gaan, en zien dat veel spullen een nieuw leven krijgen. Stop de weggooidrift. Verminder de gigantische afvalberg. We vergeten dat we geen onuitputtelijke bron hebben aan grondstoffen. Repareren is een manier om daar iets aan te doen. We gooien té veel weg en doen dat té gemakkelijk. Een mooi initiatief van FV Repair Café Oosterzele dat repareren promoot als alternatief voor klakkeloos weggooien én reparatiekennis wil behouden. Repair Café is een heel positieve tendens die in Oosterzele graag ondersteunt wordt. De ‘fiksers’ staan klaar om je te helpen. Info: Ivan Van de Sijpe, 09 / 362 91 85, ivan.vandesijpe@skynet.be. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).