Toon een groot hart voor Rode Kruis Oosterzele

Elke gift is welkom en maakt een verschil

Rode Kruis Oosterzele heeft een uitstekende reputatie en behoort tot een van de best draaiende verenigingen in Vlaanderen. Al jaren staan vrijwilligers klaar om het beste van zichzelf te geven. 35 vrijwilligers van Rode Kruis Oosterzele staan paraat om te helpen. Ze helpen op evenementen met eerste hulp, zetten zich in voor  lokale bloedinzamelingen, bieden hulp aan kwetsbare mensen. Toon een groot hart, je kan nu iets terug te doen voor het Rode Kruis Oosterzele. Een gift zorgt onder andere voor levensreddend bloed, gratis opleiding Eerste Hulp,…Rode Kruis Oosterzele is gestart met een lokale steunactie. Het heeft momenteel geld nodig voor Eerste Hulp-cursussen en materiaal voor de hulpdienst.
Een gift zorgt ervoor dat  vrijwilligers van RK Oosterzele hulp kunnen blijven bieden. De klok rond, 24 op 24, 7 op 7. Mensen in nood helpen doe je niet alleen, daar heb je vrijwilligers én schenkers voor nodig. Met jouw steun help je mensen in jouw buurt en jezelf. Als je minstens 40 euro schenkt krijg je een belastingvermindering van 45 %. Steun de lokale werking. Elke gift is welkom en maakt een verschil. Het bedrag kan gestort worden op rekeningnummer BE46 7360 2571 1936 van Rode Kruis afdeling Oosterzele, Gootje 2, 9860 Oosterzele, BIC KREDBEBB met mededeling Lokale Steunactie. Met de financiële steun kan Rode Kruis Oosterzele onder andere de juiste hulpmaterialen kopen. De giften zorgen ook  noodhulp wereldwijd, hulp bij rampen,…Vrijwilligers organiseren sociale activiteiten voor maatschappelijke kwetsbare mensen in jouw buurt. Info: voorzitter Nele Bracke, 0474 / 48 92 39, nele.bracke@vrijwilliger.rodekruis.be.
Bloedinzameling
Rode Kruis Oosterzele roept op om bloed te geven. Het belang kan niet genoeg in de verf gezet worden. Bloed geven, redt levens. Het Rode Kruis heeft altijd een voldoende voorraad nodig van elke bloedgroep. De bloedvoorraad staat alarmerend laag en je kan helpen om het terug op peil te krijgen. Het Rode Kruis organiseert in het Gemeenschapscentrum De Kluize, Sportstraat 3 in Scheldewindeke een inzamelactie op vrijdag 6 oktober 2023 van 16 u tot 19 u 30.  Komen doneren in GC De Kluize blijft letterlijk en figuurlijk van levensbelang. Want bloed redt levens. Een kleine moeite die een groot verschil kan maken. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).