Sint-Lievens-Houtem zet zich 10 dagen in voor de geestelijke gezondheid

Vanaf zondag 1 oktober tot en met dinsdag 10 oktober zet de gemeente Sint-Lievens-Houtem het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Het doel is ‘Goed in je vel zitten’ en ‘psychische kwetsbaarheid’ bespreekbaar maken. Zo willen ze zich tien dagen lang inzetten op verschillende manieren, en tien dagen lang extra aandacht te schenken aan de geestelijke gezondheid van hun medeburgers.

Heb je ook al gemerkt dat we meestal pas over mentale gezondheid spreken als het niet goed gaat? Daarom is het belangrijk en nodig om te werken aan geestelijke gezondheid nog voor er zich problemen stellen. En dit wordt gedaan tijdens deze 10-daagse. Door positieve geestelijke gezondheid aandacht te geven, creëren we tegelijkertijd meer begrip voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn. Onder het motto ‘Samen Veerkrachtig’ roept de gemeente iedereen op om tijdens deze tiendaagse een actie te organiseren die mentaal welbevinden en veerkracht in de kijker zet. De gemeentelijke diensten geven alvast het goede voorbeeld met enkele passende activiteiten zoals een talenten namiddag voor kinderen op 4 oktober van 13u00 in de Bib De Fabriek. Volg zeker de sociale media van de gemeente tijdens de 10-daagse voor nog meer inspiratie.

https://www.facebook.com/GemeenteSLH
jeugddienst@sint-lievenst-houtem.be

http://www.sint-lievens-houtem.be