Belofte Senne Galle uit Herzele wil consistentie in zijn prestaties vanaf volgend seizoen

Streekrenners in de praatstoel

Met onze rubriek ‘Streekrenner in de praatstoel’ bleven we afgelopen week hangen in het Herzeelse en trokken we naar de Heibaan waar de beloftevolle renner Senne Galle woont. Senne (19) pas drie jaar geleden begonnen met koersen legde al mooi parcours af en kon verschillende goede resultaten afleggen ondanks zijn late start. Reden genoeg om hem in onze praatstoel te plaatsen en hem aan jullie voor te stellen. Senne bedankt dat u tijd wil maken met en voor ons.

Nuus: Waarom en hoe ben je begonnen met koersen en waarom de voorkeur voor het wielrennen? en deed u voor het wielrennen een andere sport?

Senne Galle: “Ik ben begonnen met koersen en heb een voorkeur voor wielrennen ontwikkeld om verschillende redenen. Ten eerste begon mijn interesse in fietsen toen ik op school LO Sport studeerde en een fiets nodig had. Mijn vader is al zijn hele leven een enthousiaste wielertoerist en ik ging vaak met hem mee fietsen. Zijn passie voor wielrennen heeft me zeker geïnspireerd. Voordat ik met wielrennen begon, beoefende ik judo. Het was een andere sport die ik graag deed, maar uiteindelijk raakte ik meer betrokken bij het wielrennen en besloot ik me daarop te concentreren. Het gevoel van vrijheid, de snelheid en de uitdagingen die het wielrennen biedt, spreken me enorm aan. Ik ben blij dat ik deze sport ben gaan beoefenen.”

Nuus: Je was zeventien jaar toen je begon, eerstejaars junior, wat heb je bereikt van bij de start bij de junioren? 

S.G.: “In mijn eerste jaar als junior begon ik op zeventienjarige leeftijd, wat samenviel met de corona pandemie. Hierdoor begonnen de koersen pas in juni, maar ik had me in het voorjaar al grondig voorbereid. Ik presteerde meteen goed en tegen het einde van het seizoen ging het niet meer alleen om het uitrijden van koersen, maar behaalde ik ook enkele opmerkelijke resultaten. Ik behaalde een tweede plaats en een week later een overwinning in mijn thuisgemeente. In mijn tweede jaar als junior maakte ik een mooie stap vooruit. Ik behaalde maar liefst vier overwinningen en verschillende ereplaatsen. Het was een jaar van groei en succes, en het bevestigde mijn passie voor het wielrennen.”

Nuus: Hoe verliep je eerste jaar bij de beloften en wat waren je belangrijkste wedstrijden en uitslagen dit seizoen?

S.G.: “Mijn eerste jaar bij de beloften was een grote stap vanuit de junioren, maar ik slaagde erin om de meeste van mijn grote koersen uit te rijden. Ik merkte dat ik het beste tot mijn recht kwam in de U23-koersen. Enkele hoogtepunten van mijn voorjaar waren mijn prestaties in de Wim Hendrickx Trofee en de 1.12 A-koers in Nechin, waar ik deel uitmaakte van de beslissende kopgroep richting de finish. Het was een voorjaar met ups en downs. In juni had ik examens van mijn studies Voeding- en dieetkunde aan de Hogeschool van Gent.  Ik nam wat rust na een intens voorjaar vol koersen, wat me de broodnodige frisheid bracht voor de rest van het seizoen. In juli voelde ik me goed en behaalde ik mooie resultaten in kermiskoersen. Maar begin augustus kreeg ik te maken met een corona besmetting tijdens de Ronde van Oost-Vlaanderen, waardoor ik na 3 dagen de wedstrijd moest verlaten. Na 2 weken zonder koers te hebben gezeten, keerde ik terug, wat achteraf gezien te vroeg bleek te zijn, aangezien ik me de rest van het seizoen nooit echt goed voelde.”

Nuus: Volgend jaar tweedejaars belofte, wat denk je voor volgend seizoen? of wat zijn de verwachtingen en plannen voor 2024?

S.G.: “Voor het komende seizoen, mijn tweede jaar als belofte, heb ik hoge verwachtingen en plannen. Mijn doel is om deze winter nog harder te werken en vooruitgang te boeken, zodat ik mezelf kan meten in de grote koersen en echt kan mee strijden voor de ereplaatsen. Consistentie in mijn prestaties is een belangrijk aandachtspunt, en ik ben vastbesloten om mijn best te doen om dat te bereiken. Ik kijk uit naar de uitdagingen en kansen die 2024 met zich meebrengt en ben vastberaden om mijn wielercarrière naar een hoger niveau te tillen.”

Nuus: Ben je aangesloten bij  Urbano Vulsteke op dit moment? Blijf dit ook volgend jaar?

S.G.: “Voor het afgelopen seizoen 2023 was ik inderdaad aangesloten bij het Urbano Vulsteke Cycling Team waar ik veel waardevolle kansen heb gekregen en in een professionele omgeving veel koersen heb kunnen rijden. Voor het komende seizoen zal ik echter uitkomen voor het MINI Discar Cycling Team. Het vertrouwen tussen MINI Discar en mij is wederzijds. Ik ben ervan overtuigd dat ik daar veel mooie kansen zal krijgen om te groeien als coureur. Ik kijk uit naar het nieuwe hoofdstuk in mijn wielercarrière.”

Nuus: Zijn er bepaalde mensen die je even wil bedanken of vernoemen aub?

S.G.: “Natuurlijk, er zijn zeker mensen die ik graag wil bedanken. Allereerst wil ik Urbano bedanken voor het vertrouwen en de kansen die ze me hebben geboden. Mijn familie verdient ook een speciale vermelding, omdat ze altijd achter mij staan en mij ondersteunen in mijn wielercarrière. Mijn trainer Kenny Van Cannegem van Talents Care heeft me geholpen om stappen vooruit te zetten en mijn prestaties te verbeteren, waarvoor dank! En tot slot wil ik ook al mijn supporters bedanken, want hun aanmoedigingen betekenen veel voor mij en motiveren mij om altijd mijn best te doen.”

Nuus: Senne, in naam van mezelf en onze redactie bedank ik u voor dit mooi en leuk interview. Wij wensen u van harte nog veel succes toe en wij kijken nu al uit naar uw prestaties op de weg in 2024! Good Luck!