De Schrijfwijzen: Het Groot Dictee heruitgevonden

Voor het vijfde jaar op rij organiseerde de bibliotheek van Lede deze spannende spellingswedstrijd. De Schrijfwijzen – Het Groot Dictee Heruitgevonden is een hippe variant van het bekende traditionele dictee. Winnaar in Lede was Lies De Temmerman.

Het werd een avond vol taalplezier. De winnares, Lies De Temmerman ging aan de haal met de gouden pen. Zij scoorde het beste op het dictee in combinatie met de langste woord-wedstrijd en behaalde 28 punten, samen met drie andere dames. In een ‘Spellingbee’, een spannende finale waar je woorden luidop moet spellen, bleef zij het koelbloedigst en won uiteindelijk de wedstrijd.

De tweede plaats was voor Kaat Peumans terwijl Katja Duroi derde werd. De vrouwen presteerden overwegend beter, zij scoorden gemiddeld twee punten meer dan de mannen. Er werden gemiddeld 3,4 fouten gemaakt. De Schrijfwijzen is een initiatief van Creatief Schrijven vzw en VRT, in samenwerking met de Vlaamse bibliotheken, Team Taaladvies, Davidsfonds Lede en Oordegem.

Foto boven: een sfeerbeeld tijdens de spellingswedstrijd

Foto’s onder:

Winnares Lies De Temmerman

Kaat Peumans, Katja Duroi, Veerle Verdonck en Paul De Wandel waren goed voor plaats twee, drie, vier en vijf.

De top vijf samen op de foto.