Ook tussen Zottegem en Geraardsbergen geen treinen

In andere NUUS-artikels kunt u lezen dat er dit weekend op de spoorlijn Zottegem – Gent (Sint-Pieters) geen treinverkeer mogelijk is tussen Melle en Gent (zie via deze link) alsook niet tussen Zottegem en Denderleeuw (zie via deze link) omdat er door Infrabel werken moeten uitgevoerd worden voor de vernieuwing van de spoorinfrastructuur. Om dezelfde reden zullen er (alleen) op zondag 8 oktober ook tussen Zottegem en Geraardsbergen geen treinen rijden. Alle treinen worden in beide richtingen vervangen door een NMBS-bus.

Vanuit Zottegem naar Geraardsbergen vertrekken er een vervangbus aan de speciale tijdelijke halte naast het station (voorkant) om 7u45, 8u45 en zo verder om het uur tot 22u45. De voorziene duurtijd van de busrit bij normaal verkeer (met ook een tussenstop nabij het station in Lierde) bedraagt 30 minuten, dus aankomst in Geraardsbergen om 8u15, 9u15 enz. Vanuit Geraardsbergen naar Zottegem vertrekken de vervangbussen om 5u45, 6u45 en zo verder om het uur tot 20u45. De aankomst aan het station in Zottegem is voorzien om 6u15, 7u15 enz. Met de vervangbus kan eventueel alleen een vouwfiets meegenomen worden.