Kerstcyclocross in de ‘Balegemse put’

Provinciaal kampioenschap met nieuwelingen, junioren, dames- elite, elite z/c & beloften

Op zondag 17 december wordt in Balegem het provinciaal kampioenschap veldrijden georganiseerd. Vanaf 11 u strijden de nieuwelingen, junioren, dames – elite, elite zonder contract & beloften voor de provinciale titels. Je krijgt gegarandeerd spannende wedstrijden voorgeschoteld. De kerstcyclocross is een klassieker. Decennialang komen de wielerliefhebbers afgezakt naar Balegem, waar de organisatie altijd af is. De organisatoren e
x- beroepsrenner Rudy Colman en Conny Van Herrweweghe worden ook dit keer  geruggensteund door het enthousiast wielercomité Berg. De veldritwedstrijden in de ‘Balegemse put’ op den Berg aan café De Steenput worden telkens tot in de puntjes georganiseerd. Professionele aanpak. Perfectionistisch. Voorbeeldige organisatie. Zo kunnen we de Kerstcyclocross in Balegem omschrijven.
Kerstsfeer, sportief vermaak, heroïsche duels, een uitgelezen parcours, sfeer, pintjes, hartversterkertjes, eten en drinken, en om de haverklap passerende wielrenners: de ingrediënten van de cross in Balegem.  Gepassioneerd door de mythe van het wielrennen. Rudy, Conny en het wielercomité  organiseren er hun koersen met hart en ziel. Met overtuiging en dat leidt tot mooie organisaties. Het Provinciaal Kampioenschap 2023 zal eveneens succesvol zijn. De deelnemers staan te popelen om opnieuw volop te koersen in de legendarische ‘Balegemse put’, een enig mooi decor. Uit alle hoeken van de provincie zullen wielerliefhebbers naar het landelijk en ongerept Balegem – Berg afzakken. De fans maken zich weer op om met een groot hart de strijd te volgen. Winnen in Balegem, het spreekt aan. Elke deelnemer wil de titel Oost – Vlaams kampioen op zijn visitekaartje. De koersen in Balegem zijn populair. Altijd zo geweest. De organisatoren hopen op  spannende wedstrijden en uiteraard op veel volk. De blijmoedigheid die men daar op den Berg aan café De Steenput aantreft is ronduit schitterend.
Balegem wordt op zondag 17 december het mekka van de wielerliefhebbers. Een uitgelezen deelnemersveld , een mooi parcours, staan letterlijk en figuurlijk garant voor een topdag voor de wielerliefhebbers. Het wielercomité nodigt u van harte uit en wil veel mensen warm maken voor de kerstcyclocross. Wees getuige van het veldritspektakel in Balegem – Berg. Het programma. Starttijden: 11 u: U 17 eerstejaars, 12 u: U 17 tweedejaars, 13 u: dames – elite, meisjes jeugd, 14 u: junioren, 15 u: elite 2 en U 23.
Start, aankomst en prijsuitreiking, café De Steenput, Berg 11, Balegem. Info: 09 / 362 63 65. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)