Pluim- en kleinvee afgeslacht in Zottegem/Herzele. Buurtbewoners wijzen honden aan als boosdoeners

Buurtbewoners van de Bekenholstraat, Trot en de Gentweg, een gebied op de grens van Zottegem met Herzele, vragen aandacht nadat opnieuw pluim- en kleinvee werd aangevallen en gedood. Ze wijzen twee Duitse herders aan die steeds opnieuw uitbreken en slachtingen aanrichten.

“In de zomer van 2022 werden waterhoenen gedood en in het najaar was er een aanval op schapen die zwaargewond raakten”, klinkt het. “In het voorjaar 2023 drongen de honden opnieuw enkele weides binnen, deze keer evenwel zonder buit want de dieren stonden op stal. Op zes mei echter, richtten ze een slachtpartij aan. Tamme konijnen werden verslonden, tamme zijdehoenders werden aan stukken gereten en 7 struisvolgels (nandoes) werden doodgebeten en hun ingewanden eruit gehaald. De politie kwam ter plaatse maar kon naar eigen zeggen geen PV opmaken. Daags nadien braken de honden opnieuw uit. Ook deze keer werd de politie erbij gehaald, maar er volgden geen verdere stappen. Op 27 en 28 november gingen ze opnieuw op roof- moordtocht. Liefst 12 uur lang met alle gevolgen van dien.”