Weesgedicht zoekt adoptieraam in Ninove

Op 13 december gaat het project #Weesgedichten van start om 10 uur. Vanaf dat moment kan je zelf een gedicht ‘adopteren’ om je raam te sieren tijdens de Poëzieweek van 25 tot 31 januari. Gedurende die week verschijnen overal in Vlaanderen en Nederland geadopteerde gedichten op de ramen. De bibliotheek van Ninove is naast naar adoptieramen ook nog op zoek naar handletteraars die, tegen een vergoeding, gedichten op de Ninoofse ramen willen schrijven.

Gedicht adopteren voor de Poëzieweek 2024

Vorig jaar ging de bibliotheek op zoek naar 100 adoptieramen waar een gedicht mocht logeren. Toen gingen vijf enthousiaste handletteraars op pad door de vrieskou om weesgedichten te schrijven bij taalminnende Ninovieters. Ook dit jaar kan je jouw raam opgeven om gastheer te zijn voor een gedicht van Gezelle, van Leeuwen of De Kockere. Nieuw dit jaar is dat er ook jeugdgedichten in het aanbod zitten.

Een gedicht adopteren kan vanaf 13 december om 10 uur via www.weesgedichten.be. Daar lees je ook wat zo’n adoptie inhoudt: je woont in Ninove, hebt een raam op het gelijkvloers dat goed zichtbaar is vanaf de straat en je kunt jouw gedicht minstens de duur van de Poëzieweek laten staan.

Zelf #Weesgedichten op ramen schrijven?

De bibliotheek is nog op zoek naar illustratoren die gedichten op ramen willen toveren. Hoe meer schrijvers, hoe meer liefde in elk raam kan worden gestopt. Heb je een vaste hand en zin in een kunstig project? Kan je enkele uren/dagen vrijmaken tussen 15 en 24 januari? Je krijgt het nodige materiaal en een vergoeding van 10 euro per raam waar dankzij jou een weesgedicht op pronkt.

Praktische informatie

‘#Weesgedichten’, van 25 januari tot en met 31 januari in Vlaanderen en Nederland.
Een gedicht adopteren? Doorblader alle gedichten op weesgedichten.be
Zin om gedichten op ramen te schrijven? Contacteer de bib via bibliotheek@ninove.be