Jenevercursus O’de Flander start in Stokerij Van Damme

Word jeneverkenner

Wie wenst deel te nemen aan de jenevercursus van O’de Flander moet snel reageren, de deelname is beperkt tot 15 deelnemers. Een buitenkans voor wie een echte jeneverkenner wil worden. De eerste cursus vindt plaats op maandag 18 maart 2024 in de gerenommeerde Stokerij Van Damme in Balegem. Je krijgt les over de geschiedenis van de jenever.
In vier lessen ontdek je alles wat je moet weten over de graanjenever uit Oost – Vlaanderen. Je verneemt meer over de historie, het productieproces van jenever, degustatietechnieken en het bereiden van jenevercocktails. De 19 de editie van de O- de Flander jenevercursus wordt afgesloten met een proeverij, je meesterproever mogen noemen, een grote eer toch.
De andere cursussen vinden plaats op 25 maart bij Filliers in Deinze (les productie), 16 april bij Syntra Gent – Afsnee (les degustatietechnieken), 22 april bij La Martiniquaise Benelux in Gent (les cocktails met jenever) en op 29 april bij Braeckman in Oudenaarde (proeverij). De lessen starten telkens om 19 u 30. Je kan inschrijven via Syntra Midden Vlaanderen.
                                                                                                                                                                                                     (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).