mde

Melle: tentoonstelling RECREATED REALITY

LIOUBOV MELANTCHOUK exposeert op zondagen 21 en 28 januari, 4 en 11 februari 2024.

In het kultuurkaffee ‘Henri’ te Melle ga nu zondag 21 jan. om 15.00 u. de tentoonstelling door van Lioubov Melantchouk en Olga Mentchik Kiseleva brengt eigen composities op piano, geïnspireerd op de kracht van de schilderijen van Lioubov Melantchouk.

Lioubov Melantchouk behaalde het diploma van Master in Beeldende Kunsten aan Sint-Lucas Gent alsook een diploma lerarenopleiding. Naast het creëren van eigen werk geeft zij tekenles. Mijn inspiratiebronnen zijn de beeldende kunstenaars Katiski, Lars von Trier en David Lynch. Heck, Paula Rego, Francis Bacon; en daarnaast de regisseurs: Andrej Tarkov . De reeks “Recreated Reality ” bestaat uit olieverfschilderijen gebaseerd op eigen foto’s. Ik neem foto’s van voor mij vervreemdende en associaties wekkende beelden in de werkelijke omgeving. Bij het schilderen krijgen ze nog een extra doorleefde en gevoelsmatige toets.