Drie dagen carnavalsfeer in Munkzwalm

Vanaf zaterdag is Zwalm in de ban van drie dagen carnaval. Gisterenavond had de sleuteloverhandiging plaats aan ‘keizer’ Nar Mircea.  Mircea is tot in de verre omgeving gekend en dus kan hij gewoon aanblijven zonder  nieuwe verkiezingen vinden de vertegenwoordigers van het Ysebaert Event Team.

“Hij kan feesten als de beesten en af en toe een pintje drinken maar wat wij vooral heel belangrijk vinden is dat hij er echt staat als we hem nodig hebben.  Rond  Mircea met als bijnaam Miere werd zelfs een liedje voor gecomponeerd  dat  gisteren meermaals  werd gezongen.

Het Zwalms schepencollege dat mooi was uitgedost in een bende zeerovers verwelkomde gisteren de carnavalisten  en bij deze gelegenheid werd de sleutel van de gemeente Zwalm voor vier dagen overhandigd  aan  Nar Mircea op het gemeentehuis.

Wat staat er op het programma?

Op zaterdag 20 januari is er de stoet en dit reeds voor de negende maal. Om 19.11u start de stoet bovenaan de Zuidlaan die richting centrum komt en wordt ontbonden aan café Ysebaert.  De stoet wordt voorafgegaan door de Zwalmfanfare en de reclamestoet.  De prijzenpot bedraagt 6000 euro en aansluitend aan de stoet is er een spetterende carnavalsfuif met dj  Koen.

Op  zondag 21 januari is er kindercarnaval dat vertrekt om 14u. Op maandag 22 januari is er het 6de seniorencarnaval  en geeft Nar Mircea de sleutel terug aan het gemeentebestuur. (17.11u)