Oosterzele: Elia Louise Verheyden is Junior Journalist 2024 bij het Davidsfonds Oosterzele

Junior Journalist is de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Vlaanderen en Brussel. Dit jaar dagen we je uit om je journalistieke talent naar boven te halen en een tekst te schrijven rond het thema ‘Oost west, thuis best!?’.  Ook Davidsfonds Oosterzele neem deel en stuur Elia Louise Verheyden die de plaatselijke voor ronde wint met haar verhaal ‘oost west, thuis best’

De eerst activiteit van Davidsfonds Oosterzele was een leden ontbijt gelinkt aan een interessante lezing van Pauline Coppens , De smaak van berkenschors, “de moeder van Pauline, Natascha Pochwatna, werd geboren in Oekraïne en werd in de jaren dertig van vorige eeuw geconfronteerd met de Holodomor, de dood door uithongering die Stalin organiseerde en het leven kostte aan 7 miljoen Oekraïners. In de spreekbeurt wordt ook de link gelegd naar de huidige situatie in Oekraïne.”

Pluimuitreiking Junior Journalist

Alle lagere scholen uit Oosterzele werden aan geschreven of ze mee deden aan de junior journalist wedstrijd van het Davidsfonds. Zo namen 128 leerlingen deel van alle lagere scholen.

  • VBS De Wegwijzer Balegem: Renske Bauwens, 29.5/40, met als titel “Oost-west thuis best! Het verhaal van Julius Caesar ..
  • GILO Balegem: Milan Van Caenegem, 32/40, met als titel: “Oost West-Thuis Best”
  • De Leefschool, Oosterzele: Aliëna Vanhaverbeke, 31/40, met als titel:  “Ik kon het niet meer aan.”
  • VBS De Bloesem Moortsele : Nora Schaarschmidt, 30/40, met als titel: “Oost west, thuis best.”
  • VBS De Appelaar Oosterzele: Eli as De Bruyne, 28/40, met als titel: “Oost West, Thuis Best!”
  • GILO Oosterzele: Robbe Van Der Spiegel, 30/40, met als titel: “De verdwaalde jongens”
  • GILO Windekind Scheldewindeke: Noor Van Imschoot, 31,5/40, met als titel: “Konijn Brammetje”
  • Elia Louise Verheyden~ VBS Scheldewindeke 33/40, met als titel: “Oost west, thuis best

Uit eindelijk won Elia Louise Verheyden van de VBS Scheldewindeke en kreeg een boeken pakket van 90€, en mag mee zij nog eens mee dingen aan de nationale finaleronde, ook de andere deelnemers kregen een boeken pakket.