Poëziehappening in het Arjaantheater

Geraardsbergen. Op woensdag 31 januari gaat de derde poëziehappening van Route 42 door in het Arjaantheater in Geraardsbergen. Op deze poëtische avond worden de winnaars van de gedichtenwedstrijd bekendgemaakt. Juryleden Maya Wuytack, Marleen De Smet en Huguette Damiaens brengen poëzie uit eigen repertoire, met muzikale ondersteuning van leerlingen van de Kunstacademie Geraardsbergen.

“We zijn blij dat we de happening dit jaar in Geraardsbergen kunnen laten doorgaan”, zegt Ann Panis, schepen van cultuur van Geraardsbergen. “We hebben hier verschillende poëzieminnende verenigingen. Zo zetten Cultuurraad Geraardsbergen, Markant Geraardsbergen en onze Kunstacademie hun schouders mee onder dit project. Dat poëzie leeft in onze stad, is duidelijk: vier van de zes genomineerden van de Route 42-gedichtenwedstrijd zijn Geraardsbergenaars.”

De zes laureaten van de Route 42-gedichtenwedstrijd schreven elk een gedicht binnen het poëzieweek-thema ‘thuis’. Ze zijn door juryleden Maya Wuytack, Marleen De Smet en Huguette Damiaens geselecteerd uit een 40-tal inzendingen. Eén van hen gaat naar huis met de felbegeerde juryprijs: een huiskamerconcert door Maya Wuytack.

“Nieuw dit jaar is dat we de gedichten ook hebben laten inspreken door leerlingen van de Kunstacademie in Geraardsbergen”, zegt Orville Cottenie, voorzitter van Route 42 en schepen van cultuur in Oosterzele. “De gedichten van de laureaten zijn gepubliceerd in een dichtbundel, die gratis op te halen is in alle bibliotheken van Route 42. We willen graag iedereen uitnodigen om de gedichten te lezen, te beluisteren en te beleven. Nadien kan je via route42.be je stem uitbrengen op jouw favoriete gedicht, dat dan misschien wel de publieksprijs wint.”

Stemmen voor de publieksprijs kan tot en met woensdag 31 januari. De poëziehappening is gratis, inschrijven kan via de website route42.be. De zes laureaten van de gedichtenwedstrijd zijn Maaike Afschrift, Joris Buckinx, Axelle Daem, Mieke De Pooter, Eva Menschaert en Henri Van Damme.