Zottegemse liberalen kiezen voor Marnic De Clercq als lijsttrekker: “Stadbestuur laat op alle terreinen steken vallen”

Zaterdag maakte Positief Zottegem, de naam waarmee Open VLD in Zottegem in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt (zie link), bekend dat Marnic De Clercq de liberale lijst zal trekken.

Marnic De Clercq is momenteel gemeenteraadslid. Ook zijn broer Geert is actief bij Positief Zottegem. Hij is er voorzitter. De Zottegemse liberalen hebben er woelige tijden opzitten. Lode Bruneel was in 2018 lijsttrekker en dat leidde er bijna toe dat hij burgemeester werd in Zottegem. De onderhandelingen voor een meerderheid met N-VA en Groen sprongen echter af en daarna volgde de huidige CD&V- N-VA-meerderheid. Ook de overstap van de populaire Liliana De Lange naar Vooruit Zottegem (zie link en ook deze link)

Marnic De Clercq is in Zottegem onder meer bekend van het zeer succesvolle bedrijf Topmen. Zijn reactie: “Gisteren tijdens onze nieuwjaarsreceptie werd ik officieel voorgesteld als lijsttrekker, samen met een deel van onze ploeg, voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het zal GEEN IK maar EEN WIJ verhaal worden! Een stérke ploeg met verschillende uiteenlopende talenten. Samen leggen we de laatste loodjes aan een programma waar we mee naar de Zottegemse kiezer gaan. Wie de Zottegemse politiek volgt, hoort en ziet genoeg dat ons stadsbestuur op alle terreinen steken laat vallen. Wij gaan die steken oprapen en beter doen! Onze campagne is al geruime tijd bezig en zal niet onopgemerkt voorbijgaan! Wij gaan niet zagen of klagen, wij gaan een Posit!ef liberaal verhaal brengen en kijken vol vertrouwen naar oktober 2024.”

Meer info over de rest van de liberale lijst heeft Open VLD nog niet bekendgemaakt. Met NUUS hebben we wel vernomen dat de in de gemeenteraad zeer gewaardeerde Dirk Minnaert lijstduwer zal zijn. Meer info volgt.