Open VLD Zottegem verliest Liliane De Lange aan Vooruit: “Ik wil mij blijvend inzetten voor Zottegem”

Na haar open brief, zie link, waarin ze haar ontgoocheling uitte bij de gang van zaken bij Open VLD Zottegem (dat als Positief naar de gemeenteraadsverkiezingen gaat, zie link) heeft jarenlang lid en mandataris van Open VLD Zottegem Liliane De Lange aangekondigd zich nu voor Vooruit Zottegem te zullen inzetten.

Liliane De Lange verwoordt haar overstap zo:

“Beste vrienden, in het voorjaar liet ik weten dat ik uit de Zottegemse liberale partij stapte. De redenen daartoe konden jullie toen via Facebook en de pers lezen. Ik kreeg veel positieve reacties en schouderklopjes. Dit gaf me veel moed en steun. Velen onder jullie zegden me dat ik verder op hun steun kon rekenen. Ik liet toen ook weten dat ik me blijvend wou inzetten voor Zottegem en haar inwoners. Ik heb de voorbije maanden alles goed afgewogen, lang nagedacht en beslist om me verder te engageren bij de dynamische ploeg van Vooruit Zottegem. Waarom? Wel, degene die me kennen weten dat ik een heel sociaal ingestelde vrouw ben en me altijd al heel hard het lot heb aangetrokken van degene die het moeilijker hebben in onze Zottegemse samenleving: o.a. ouderen met een zorgbehoefte, personen met een beperking, mensen die te kampen hebben met een tegenslag in hun leven, enz. Ook de strijd tegen armoede en in het bijzonder tegen kinderarmoede heb ik altijd gesteund. Rancune ligt niet in mijn aard. Wel optimisme, werklust, ondernemerschap, vriendschap en engagement. Dat vind ik ook allemaal terug bij de ploeg van Vooruit. Ik zit nog boordevol energie om mijn werk en inzet voor Zottegem verder te zetten. Ik ben blij dat ik de beslissing genomen heb en kijk nu 100% naar de toekomst. Omdat ik me blijvend wil inzetten voor onze stad en de Zottegemnaren! Tot binnenkort op een van de gezellige evenementen in onze stad… Groetjes, Liliane.”

Kurt De Loor van Vooruit Zottegem reageert zeer tevreden:

Beste Liliane, we kennen elkaar al vrij lang. Allebei al vele jaren politiek actief voor een sterk, ondernemend en sociaal Zottegem waar iedereen mee kan. Ook degene die niet het geluk hebben over een sterke gezondheid te beschikken of getroffen zijn door een tegenslag. Onvermoeibaar en altijd met de brede glimlach de mensen begroetend en bereid naar hen te luisteren en te helpen waar je kan! Ben dan ook heel blij dat je jouw energie en engagement voor Zottegem wil verderzetten, want het zou zonde geweest zijn om jouw enthousiasme en creativiteit verloren te laten gaan. Welkom bij ons warme team van Vooruit Zottegem om samen het verschil te maken voor onze stad en z’n inwoners…???????????? Kurt ????