Dagmar Beernaert (Oudenaarde) en Kurt De Loor (Zottegem) hebben ambitie in het Vlaams Parlement

Hebben ambitie in Vlaams parlement: Zottegemnaars Kurt De Loor, Sandra De Roeck en Louis Van Rijsselberge, Dagmar Beernaert uit Oudenaarde en Patrick Moreels en Emmy Herregodts uit Zwalm

Kurt De Loor en Dagmar Beernaert (uit Oudenaarde) laten weten dat ze van Vooruit topplaatsen hebben gekregen voor de volgende Vlaamse verkiezingen. Ook partijgenoten Sandra De Roeck en Louis Van Rijsselberge (Zottegem) en Patrick Moreels en Emmy Herregodts (Zwalm) zullen proberen een zitje te bemachtigen in het Vlaams parlement.

Kurt De Loor, momenteel al Vlaams volksvertegenwoordiger, krijgt bij de verkiezingen op 9 juni de derde plek op de lijst van Vooruit. “Ik hoop om het werk in de commissie Binnenlands Bestuur verder te zetten om zo de belangen van steden en gemeenten, het lokaal sociaal beleid en de Oost-Vlaamse dossiers verder op te volgen. Ik heb er alleszins opnieuw heel veel zin in”, zegt Kurt De Loor in een reactie. “

Dagmar Beernaert, gemeenteraadslid uit Oudenaarde, heeft de vierde plaats op de lijst voor het Vlaams Parlement bemachtigd. “We wisten dat 2024 een pittig politiek jaar ging worden, maar we hebben er enorm veel goesting in. We gaan ons de volgende maanden keihard ‘smijten’ en samen de straat op om mensen te overtuigen”, aldus Dagmar Beernaert.

 Kurt De Loor en Dagmar Beernaert zijn niet de enige socialisten uit de Vlaamse Ardennen die zich bij de Vlaamse en federale verkiezingen in de strijd gooien. Uit Zottegem nemen ook gewezen-Schepen Sandra De Roeck en gemeenteraadslid Louie van Rijsselberge deel. Sandra De Roeck staat op plaats 8 (Kamer), Louie Van Rijsselberge op opvolgersplaats 3 (Vlaams Parlement). Ook Zwalms schepen Patrick Moreels en gewezen OCMW-voorzitter in Zwalm, Emmy Herregodts, nemen deel aan de bovenlokale verkiezingen. Hen kan je terugvinden op plaats 13 (Kamer) en opvolgersplaats 10 (Vlaams Parlement).