Zottegem verdeelt 6.400 euro ‘muzikale subsidies’

Ieder jaar ontvangen plaatselijke muziekverenigingen uit de stadskas een financiële tegemoetkoming voor zogeheten ‘stedelijke prestaties’ (optredens bij plechtigheden, vieringen, carnavalstoeten, festiviteiten e.d.). De muziekverenigingen krijgen hiervoor 300 euro per prestatie, de koren 200 euro per optreden. Voor het voorbije jaar 2023 komt dit neer op een totaalbedrag van 6.400 euro, als volgt verdeeld (tussen haakjes leest u welke activiteiten zij opluisterden):

  • fanfare De Loriolvrienden 300 euro (opening augustuskermis in centrum).
  • FUNfare Velzeke 300 euro (Sinterklaasintrede).
  • fanfare Mömö Vrienden 300 euro (kindercarnavalstoet).
  • harmonie Vrije Kunstkring 2.100 euro (reuzenommegang Sinksenfoor, plechtigheid nationale feestdag, ruiterommegang Erwetegem, kasteelontbijt vzw Helder Water, plechtigheid 11 november, Sinterklaasintrede, Sinterklaasfeest Leeuwergem).
  • muziekmaatschappij Sint-Cecilia Sint-Maria-Oudenhove 3.000 euro (carnaval Sint-Goriks-Oudenhove, carnaval Sint-Maria-Oudenhove, kermis Sint-Maria-Oudenhove, ruiterommegang Sint-Goriks-Oudenhove, cultuurkaravaan op 18/6, processie op 23/6, opening Montmartrefeesten, opening kermis Erwetegem, opening basisschool De Groene Poort, plechtigheid 11 november Sint-Maria-Oudenhove).
  • muziekband Opus 7 200 euro (kermis Grotenberge).
  • Sint-Pauluskoor Godveerdegem 200 euro (openluchtmis Landelijke Gilde Godveerdegem).