Rock Zottegem viert 30-jarig bestaan met een extra feestje

Het is intussen ruim dertig jaar geleden dat tussen pot en pint in Gent op het kot van toenmalig student en huidig Rock Zottegem-organisator Kurt De Loor het idee ontstond om ‘iets’ te doen voor de Zottegemse jeugd. Na een brainstorm en nóg wat pintjes kwam men uit bij het plan om een festival te organiseren en zo geschiedde: op 8 juli 1994 werd door Kurt De Loor, zijn broer Karl en een aantal vrienden op de Markt in Zottegem de eerste editie georganiseerd. Alhoewel het toen nog een ander ‘tijdperk’ was – zonder gsm of e-mail maar met de huistelefoon en fax – slaagden zij erin voor een blitzstart te zorgen met op affiche de rockgroep Metal Molly die een jaar later ook op Rock Werchter en kort daarna in het voorprogramma van David Bowie speelde.

Het muziekfestival nam elk jaar geleidelijk toe in omvang, verhuisde vanuit het stadscentrum naar de terreinen aan de Bevegemse Vijvers en is nu uitgegroeid tot één van de grootste festivals in Vlaanderen. Het recept voor Rock Zottegem is weliswaar al jarenlang hetzelfde: naast veel gezelligheid en sfeer een goeie mix van internationale namen van formaat en kleppers in de Nederlandstalige muziek, zowel nieuw muzikaal talent als legendarische livebands. Dertig jaar geleden dacht niemand dat Simple Minds, Iggy & The Stooges, Deep Purple, James Brown, Motörhead, Alanis Morissette, Placebo, Limp Bizkit enz. ooit in het kleine Zottegem op het podium zouden staan. En ook dit jaar kondigt zich voor de XL-feesteditie van Rock Zottegem op 12, 13 en 14 juli opnieuw een heel stevige line-up aan met o.a. John Fogerty en TOTO.

Tevoren wil de organisatie van Rock Zottegem echter, om de dertigste verjaardag van het Zottegemse muziekfestival zeker niet onopgemerkt te laten voorbijgaan, ook al eens een extra feestje bouwen op zaterdag 13 april. Trouwe festivalgangers zullen dan vanaf 21u30 in de fuifzaal Bevegemse Vijvers hun hart (en herinneringen aan voorbije Rock Zottegem-edities) kunnen ophalen. Franky De Smet-Van Damme, die met de metalband Channel Zero al verschillende keren op het Rock Zottegem-podium stond en ook peter van het festival is, komt plaatjes draaien alsook dj Daddy Cool. Tegangskaarten voor dit exclusieve verjaardagsfeest zijn beperkt, kosten 10 euro en zijn te verkrijgen via www.rock-zottegem.be of bij de organisatie zelf.

Lees ook: Legendarische John Fogerty voor 30 jaar Rock Zottegem en Ook Daan, Prins S. en De Geit, Joost, Brihang en Bizkit Park op Rock Zottegem ‘24