Daniel Vanosta haalt zijn slag thuis: ‘Eindelijk bredere parkeerplaatsen. Er valt een last van mijn schouders.’

Geraardsbergen. Daniel ijvert al geruime tijd voor bredere parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. De stad Geraardsbergen geeft gehoor aan zijn verzuchtingen en organiseert vijf bredere parkeerplaatsen, gespreid over het centrum. Daniel Vanosta reageert opgelucht: ‘Na lang aandringen haal ik eindelijk mijn slag thuis. Eindelijk goed nieuws voor mij maar ook voor tal van andere mensen met een beperking. Er valt een last van mijn schouders.’

Daniel Vanosta ijvert reeds geruime tijd voor bredere parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. Begin januari legde hij een klacht neer bij het Vlaams Mensenrechteninstituut (VMRI). Hij deed beroep op bemiddeling van het instituut. Maar het stadsbestuur geeft een positief gevolg aan zijn vraag.

Er komen mindervalidenplaatsen voor rolstoelgebruikers aan de Oudenaardsestraat 4, ter hoogte van het Belfiuskantoor, de Grotestraat 59,ter hoogte van ‘t Soete Gild, en de Markt aan de kant van Best Grill. Volgende parkeerplaatsen worden heringericht: de Markt ter hoogte van het KBC-kantoor en aan de zijingang van de kerk.

De vraag voor een bredere parkeerplaats aan de Sasweg werd niet weerhouden. ‘We verwijzen hiervoor graag naar de bijkomende parkeerplaatsen in de Oudenaardsestraat en Grotestraat. Eveneens zijn er de bestaande parkeerplaatsen in de Adamstraat, Kattestraat en Collegestraat’, laat het stadsbestuur weten.

De stad Geraardsbergen zal de parkeerplaatsen zo snel mogelijk aanleggen of herinrichten.

Julien Borremans

Lees ook: https://www.nuus.be/2024/02/19/daniel-vanosta-over-de-parkeerplaats-aan-het-administratief-centrum-dat-is-toch-met-de-mensen-lachen/