Carnaval Pop-up in café The Corner bracht 4.250 euro op voor Lichtpunt vzw: “Het deed me denken aan de feesten van vroeger”

Tijdens de jubileumeditie 50 jaar Driekoningenstoet in Sint-Maria-Oudenhove gingen de deuren van het immer populaire café The Corner nog eens open voor het goede doel. Met succes want er werd liefst 4.250 euro opgehaald voor het goede doel.

“Het deed heel veel deugd om de vele klanten van vroeger terug te zien en een driekoningenfeest te vieren in een stampvol café”, vertelt barmoeder Marieke Van Nieuwenhuyse . “Het deed me denken aan de feesten
van vroeger en ik had er enorm veel deugd van, des te meer omdat we op die manier veel geld konden inzamelen.” Samen met haar ‘Corner Crew’ haalde ze 4.250 euro op voor Lichtpunt, een Zottegemse vzw die zich inzet
om kansarmen te helpen door gratis voedselpakketten aan te bieden.

Lichtpunt was dan ook heel blij met het ingezamelde bedrag. “Wij bewonderen het enthousiasme en de inzet van het driekoningencomité, van
alle betrokkenen en in het bijzonder van Marieke die haar café voor dit lovenswaardige initiatief eenmalig geopend heeft”, zegt Regine Henau in naam van Lichtpunt vzw. “Hartelijk dank voor de mooie cheque
die wij in ontvangst mogen nemen. Wij zijn aangenaam verrast en ongelooflijk blij met dit hoge bedrag dat helemaal ten goede zal komen voor wie bij ons voedselpakketten komt afhalen. Proficiat aan de bedenkers van deze actie en aan de feestvierders die tot in de vroege ochtend gebleven zijn.”

Marieke wil op haar beurt ook het hele team aan vrijwilligers (zie foto) bedanken die zowel voor als achter de schermen gewerkt hebben: “De mensen die meehielpen achter de toog, voor de toog, met de opbouw
en opkuis, met de administratie van de nodige vergunningen en niet in het minst de huis-DJ’s Davy van den Bossche (DJ PUPPE) en Filip Flameé die kosteloos de hele nacht (en ochtend) het feest hebben opgeluisterd met de grootste carnavalshits. Merci merci merci!”