Getalenteerde combo’s en imposant Chant’all pop-up koor

Het zingen zit de Oosterzelenaars in het bloed

Imposant. Zo kan men in één woord de tweede editie van ‘Chant-all’ omschrijven. Het jongerencombo (onder de leiding van Christophe De Maertelaere), het combo (geleid door Yannick Peeters) en het Chant’all pop-up koor (o.l.v. Celine Debacquer) verrasten het publiek met een perfect opgebouwd optreden. De tweede editie van ‘Chant-all’ werd een mooi succes. Het publiek reageerde enthousiast. Een geweldig klankspel. Op woensdag 28 en donderdag 29 februari zat de Oosterzeelse cultuurtempel De Kluize afgeladen vol. In een mum van tijd uitverkocht. Niet te verwonderen dat men – na de eerste succesvolle editie vorig jaar in de Sint – Gangulfuskerk in Oosterzele – verlangend  uitkeek naar de tweede editie.
 
Het werd opnieuw een schot in de roos. Ronduit schitterend, beamen de gelukkigen die een ticket konden bemachtigen. Het concert startte veelbelovend met Don’t know why (Norah Jones) met verve gebracht door het jongerencombo en zang van Celine Debacquer. Het was direct duidelijk dat het publiek een aangenaam avondje wacht. Nicolas Kummert (sax) en Yannick Peeters (contrabas) bewezen hun muzikaal talent. Na ‘Interplay’ (Bill Evans) palmde het Chant’all koor en het combo met Singin’ in the rain, All you need is love, Pompeii, Sweet dreams, Shallow en Walking on sunshine’ het Gemeenschapscentrum De Kluize in. Op het podium een groep zangers, die zich engageerde om van oktober 2023 tot februari 2024 op elke dinsdagavond te repeteren voor Chant’all. Met veel enthousiasme. De 116 zangers (zoveel telden we er op het programmablad) ontdekten de prachtige wereld van harmonie en vierstemmige arrangementen. Celine kreeg ze vrolijk aan het zingen. Het zingen zit de Oosterzelenaars blijkbaar in het bloed. Men mag best fier zijn op lerares zang en koor SAMWD Celine Debacquer, de drijvende kracht achter het Chant’all koor en Christophe De Maertelaere, Yannick Peeters, Nicolas Kummert.  Het was heerlijk luisteren naar klassiekers en hedendaagse hits uit de popmuziek. Een prachtige avond, getekend Chant’all pop-up koor & combo. Kijken, luisteren, genieten. Het Chant’all koor loste de hoge verwachtingen in. Het huzarenstukje dat het neerzette mag niet onderschat worden. Chapeau. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)