Heuse paaseierenhappening in Landskouter

‘Mooi, het ronddartelen van de kids’

In Landskouter pakte Daniël De Bruycker en zijn enthousiast team op paaszaterdag 30 maart uit met een schitterende paashappening. Er werd verzameld in de tuin van Daniël, de legendarische keizer carnaval van Oosterzele en champetter destijds van de befaamde Landskouterse Ploegfeesten. De organisatoren zagen dat het goed was. Tot grote voldoening mochten ze tal van kinderen, hun ouders en sympathisanten begroeten. En de mama’s en de papa’s, grootouders zagen dat de kinderen zich goed amuseerden. Leuk om zien, die blije kindergezichtjes. Met de paashaas op zoek naar paaseieren. Mooi toch, het ronddartelen van de kids.

Er vielen een massa paaseieren te rapen. Het vinden van de paaseieren, de kinderen beleven dolle pret.  Ze zo zien hossen, mooi toch. De organisatoren zorgden er voor dat elk kind  evenveel paaseieren kreeg. De ouders en de kinderen hebben het initiatief van Daniël en zijn team ten zeerste geapprecieerd. Het werd een heel geslaagde paaseierenhappening.  De kinderen vonden het leuk en ‘vree’ wijs en keitof als ze met de reusachtige paashaas oog in oog kwamen te staan. De liefde van de kinderen voor de chocoladeneitjes bleek groot. De paashaas vervulde zijn taak met verve. En uiteraard was het heel gezellig in de tuin van Daniël. Overheerlijke pannenkoeken, geurende koffies, (streek)bieren, wijnen, frisdranken -.en dit tegen wel echt democratische prijzen – zorgden voor veel gezellige momenten in de ‘casa’ van de sympathieke Daniël De Bruycker.

Goed doel

 

De opbrengst gaat integraal naar een goed doel. De waardering voor het mooi initiatief sprak boekdelen en wordt beschouwd als een steun in de rug om de paashappening ten voordele van een goed doel onverdroten voort te zetten. Het typische ‘Landskouter – gevoel’ kwam nog maar eens naar boven. Daniël en zijn medewerkers toonden nog maar eens hun groot sociaal engagement. Traditiegetrouw kon men mee doen aan het raden van het gewicht van drie paashazen, voor de 1ste paashaas ging naar Goeman Francine Oosterzele, de 2de paashaas was voor Van De Sijpe Hubert Scheldewindeke en de 3de paashaas ging naar De Baere Guy Moortsele.   (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).