Lilly’s Boutique, een charmante, gezellige en originele kledingzaak in de ongerepte natuur van Schendelbeke

Schendelbeke. Op het einde van de Pijlekaartstraat heeft Elke Van Gaeveren in een geriefelijke achterkamer haar eigen kledingzaak ingericht. Lilly’s Boutique. Het is op zich al een avontuur om de zaak te bezoeken. Elke’s boetiek geeft uit op de tuin. Er heerst een charmante en gezellige sfeer. Zowat alles is apart, origineel en innemend. Ook Elke. De moeite waard om eens langs te gaan.

Helemaal op het einde van de Pijlekaartstraat – aan de rand van het natuurlijk overstromingsgebied van de Dender – heeft Elke Van Gaeveren haar boetiek voor dameskledij ingericht. De zaak is open sinds 6 februari. Ik was dit heel toevallig te weten gekomen en stelde mij de vraag waarom een vrouw een kledingzaak start ergens aan de rand van het verdronken land van Schendelbeke. Alleen deze vraag al prikkelde me om een kijkje te gaan nemen.

Prikkelend
Ik word alvast hartelijk ontvangen door de moeder en daarna door Elke Van Gaeveren. Ze wonen op een sappig groen stukje land op een paar meter van elkaar. Ik moet even via een pad naar achter, waar ik in Elke’s ‘boutique’ terechtkom. Niet veel groter dan een paar vierkante meter, maar met zorg en stijl ingericht. Prikkelend.

‘Mode heeft me altijd al erg geïnteresseerd. Ik heb altijd al lokaal geshopt. Vaak kwam ik dan terecht in boetieks die eerder decentraal lagen. Het idee om zelf een klein maar gezellig kledingzaakje te starten, broedt al enkele jaren in mijn achterhoofd’, vertelt Elke met de nodige passie.

Enkele jaren geleden werd er een stuk aan haar woning voor de kinderen bijgebouwd. Op de gelijkvloer was er nog een ruimte vrij. Al vlug rijpte het plan om er haar eigen boetiekje in te richten. ‘Het grote voordeel is dat ik geen winkelruimte moet huren en dat ik mijn zaak kan combineren met de zorg voor de kinderen.’ Elke is ook onthaalmoeder, maar als de kindjes huiswaarts keren, heeft ze nog energie en goesting genoeg om haar droom te realiseren.

Met een beperkt budget en de nodige creativiteit knutselden Elke en haar vriend een gezellige boetiek bij elkaar. Het interieur past zowat bij haar visie op mode. ‘Ik heb me steeds mooi gekleed, maar kon daar niet veel aan spenderen.’ De dameskledij die Elke aanbiedt, is sportief, ‘chique’, ‘toegankelijk en betaalbaar voor iedereen’.

Betaalbaar en origineel
Het aanbod van Lilly’s Boutique is origineel en uniek. ‘Het aantal stukken van een bepaalde kledij is beperkt. Klanten kopen kledingstukken die niemand anders draagt.’ Bovendien heeft Elke ook sierraden en handtassen in de aanbieding. Het aanbod is niet erg groot, ‘maar toch ziet er voor iedereen wel wat in.’ Ik krijg een rondleiding in de winkel. Ze haalt een wikkelblouse boven en toont me de verschillende manieren hoe je deze blouse kan dragen.

Waar heeft Elke de inspiratie gehaald om haar zaak Lilly’s Boutique te dopen? ‘Mijn oudste dochter heet Liana. Haar vriendinnen spreken haar sinds kindsbeen met Lilly aan.’ Elke is een grote fan van Walt Disney. Met de regelmaat van een klok gaat ze naar Disneyland. ‘Daar heb je ook een gezellig winkeltje – Lilly’s Boutique – waar je allerlei snuisterijen kan aanschaffen. Vandaar.’

Wie eens gezellig op avontuur wil gaan, kan terecht in Lilly’s Boutique, Pijlekaartstraat 123A te Schendelbeke. De zaak is open op maan-, dins- en vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur, woens- en donderdag van 16.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. Het kan ook op afspraak. Voor meer info: https://www.facebook.com/profile.php?id=61556386917027

Julien Borremans