Vlaamse Ardennendag in Zegelsem dit weekend

Op zondag 14 april organiseren Natuurpunt en RLVA de Vlaamse Ardennendag.
Een dag waarop je kan genieten van de pracht van de Vlaamse Ardennen.
Veerle Van Der Kelen – Coördinator bezoekerscentrum Vlaamse Ardennen – Boembekemolen

“Midden april vormt het topmoment van de voorjaarsbloeiers en zijn de Vlaamse Ardennen op hun mooist! Op 14 april toveren we het plein rond de kerk van Zegelsem om tot de uitvalsbasis van de Vlaamse Ardennendag. Een dag waar alle natuur- en milieuverenigingen uit de wijde regio Vlaamse Ardennen naar buiten komen. Op zaterdag stellen we het landschapspark Vlaamse Ardennen voor, kan u komen kijken naar de prachtige film ‘Onze Natuur’ en genieten van de muzikale omlijsting door Filip Vandenbossche. (info & tickets). Op zondag combineren we wandelingen, fietstochten, workshops en demo’s met een gezellige markt, een streepje muziek en een hapje en een drankje. Doe mee aan één van onze activiteiten en maak kans op een weekendje Vlaamse Ardennen (2 overnachtingen voor 2 personen).

Programma:

op zaterdag 13 april

· Voorstelling landschapspark Vlaamse Ardennen· Film ‘Onze Natuur’

· Muzikale omlijsting door Filip Vandenbossche (info & tickets)

op zondag 14 april

· In de voormiddag kan je op verkenning in één van de vele natuurgebieden in de Vlaamse Ardennen. ’s Namiddags is er een ruime keuze aan wandelingen in en rond Zegelsem. (info & tickets)

· Een gezellige natuur en belevingsmarkt met lekker eten drinken, een aanbod van lokale biertjes en meer dan 30 standen van duurzame initiatieven in de Vlaamse Ardennen met o.a. Natuurpunt, RLVA, Milieufront Omer Wattez, wilde plantenbeurs, Green Sheep, Garden of Joy, Schoon schuim, velt, Modest en Kamiel, Eva Tack, Pomona, tuinrangers, imkers, Liparos, Caroline Rodts, Landschap vzw, Alpacas Evensveld, Denderstroom, Ourobouros, vlechtatelier, SOS wilde dieren …

· Tussen 14 en 17u doorlopend workshops en demonstraties voor jong (Snuit!) & minder jong: manden vlechten, zelf wasproduct maken, vilten, zeisen, schapen drijven, insectenhotel maken, natuurfotografie voor kids, bushcraft,… · Muziek door Amuse-Gueule, een prettig gestoord muziektrio waar het spelplezier van afspat. Flamboyant brengt toegankelijke muziek en vooral een warme, vrolijke, ietwat exotische sfeer.”

Meer info op vlaamseardennedag.be.

NVDR – Brakel is als één van de enige gemeenten die tot nu toe geen lid wil worden van het Landschapspark Vlaamse Ardennen. Het Brakels schepencollege is daar blijkbaar geen voorstander van. Opmerkelijk is dat de natuurbeweging dit event organiseert in Brakel – in het hol van de leeuw. Of kijkt de Brakelse politiek de kat uit de boom om te zien welke subsidiestromen eventueel worden gemist  en om dan alsnog toe te treden of is het politiek opportunisme door  de landbouw niet voor het hoofd te stoten want de liberalen zitten in de  nationale peilingen nu éénmaal in  slecht vaarwater.