Gespreksavond met Meino Smit in de Sint-Lievenskring: “Eén van Nederlands meest toonaangevende stemmen over agro-ecologie”

Vzw Climaxi, vzw ’t Uilekot, cv Wel Daarom!, Grootouders voor het Klimaat, Welenhoecken en De Kollebloem organiseren voor Goed Geboekt (zie link voor meer info over dat initiatief) op 19 april (20 tot 22 uur) in de Sint-Lievenskring (Sint-Lievensplein 14, Herzele) een gespreksavond met Meino Smit, een van Nederlands meest toonaangevende stemmen over agro-ecologie.

Hij zal het hebben over ons landbouwsysteem dat zwaar onder druk staat en stelt daar een duurzaam alternatief tegenover. In zijn proefschrift aan de universiteit van Wageningen toonde hij aan dat we naar een soberdere economie moeten, een waarin bijvoorbeeld de luchtvaartindustrie volledig zal verdwijnen. Smits nieuwe boek ‘Naar een duurzame landbouw in 2040‘ is een toegankelijke versie van dat veelbesproken proefschrift. Smit bewijst daarin hoe we van ons huidig landbouwmodel kunnen switchen naar een model met minder input. Hij heeft de kennis en de kunde om boeren én burgers hoopvol te stemmen. Hij bracht in kaart met welke inzet van land, energie en grondstoffen de Nederlandse landbouw functioneert. We toetsen zijn onderzoek aan de Vlaamse realiteit en tijdens de gespreksavond wordt ook tijd gemaakt voor vragen en bedenkingen van de deelnemers. Inkom: €10 (incl. snacks).

Meer info?

Website en Facebookpagina Goed Geboekt