Iedereen welkom tijdens feestelijke inhuldiging Domein Wynhuyse, een nieuw wijndomein in Herzele

Het nieuwste Herzeelse wijndomein Domein Wynhuyse in Steenhuize-Wijnhuize wordt feestelijk ingehuldigd tijdens de Vinifika Spring Tasting op 27 en 28 april. Het wijdomein bevindt zich aan de Erwtegemstraat 14 in Herzele. De tasting en inhuldiging gaan door in de wijngaard zelf, Trot 9620 Zottegem (ter hoogte van huisnummer 1)

“Aangelegd in 2023 en momenteel bestaande uit 1200 wijnstokken, belooft het domein een opmerkelijke bijdrage te leveren aan de groeiende wijnbouw van de regio. Hierbij staan duurzame wijnbouwpraktijken, biodiversiteit en minimale interventie centraal”, vertelt Jeroen Ascoop, de wijnbouwer Domein Wynhuyse.  “Domein Wynhuyse staat voor toewijding en het cultiveren van kwaliteitswijn op een duurzame manier. Ik ben verheugd om onze toekomstplannen en visie op duurzame wijnbouw te delen. In 2025 volgt een tweede kleinere aanplant van 300 stokken waarmee ik mijn ambitie wil tonen. Hoewel Domein Wynhuyse nog geen eigen wijnen produceert, belooft het een hotspot te worden voor elke wijnliefhebber in Herzele en ver daarbuiten.”

“De inhuldiging valt samen met de Vinifika Spring Tasting op 27 en 28 april, waar bezoekers de kans krijgen om een fijne selectie van 30 Europese biologische, biodynamische en natuurlijke wijnen te proeven”, aldus Jeroen Ascoop. “Een uitgelezen kans om kennis te
maken met het domein en zijn ambitieuze toekomstplannen. Tijdens dit evenement kan je de wijngaard verkennen onder begeleiding van
wijnbouwer Jeroen, die met enthousiasme zijn visie en passie voor het domein en wijnbouw deelt. De officiële inhuldiging vindt plaats op zaterdag 27 april om 15:00 uur, geleid door Heidi Knop, 2e schepen in Herzele. Bovendien is er een mobiele bar aanwezig waar men gezellig kan napraten en genieten van de sfeer.”

Praktisch

  • Wanneer: 27 en 28 april
  • 13u – 18u (bar tot 20u)
  • Tickets Spring Tasting: 10 euro per persoon (enkel degustatiegedeelte)
  • Voor meer informatie en reservatie voor de Vinifika Spring Tasting kan u terecht op de website www.vinifika.be of kan u rechtstreeks contact nemen via e-mail naar hello@vinifika.be