Statement burgemeester na vechtpartijen in Zottegem: “Geïsoleerde geweldsdelicten, die los staan van elkaar”

Na de bekendwording van twee schrijnende gevallen van agressie in het centrum van Zottegem, zie onderaan ‘Lees ook’ voor links, heeft burgemeester Evelien De Both (N-VA) gereageerd met een statement:

“Er hebben zich in ons centrum enkele trieste gevallen van zinloos geweld voorgedaan, waarbij de slachtoffers zware verwondingen hebben opgelopen”, aldus Evelien De Both. “Belangrijk hierbij is te benadrukken dat het over geïsoleerde geweldsdelicten gaat, die los staan van elkaar. De feiten hebben zich maanden van elkaar voorgedaan, ook de geïdentificeerde verdachten zijn niet dezelfde. De politiediensten hebben na de feiten onmiddellijk alles in het werk gesteld om de identiteit van de daders te achterhalen. Camerabeelden werden onderzocht, getuigenverklaringen werden afgenomen, verhoren hebben plaatsgevonden. Dat de politie kennis zou hebben van de identiteit van de verdachten en dat de politie deze zomaar laat begaan, dient stellig te worden tegengesproken. Enige vorm van straffeloosheid is absoluut onaanvaardbaar. Ernstige geweldsdelicten worden ernstig onderzocht door zowel politie als parket, en hieraan wordt het nodige gevolg gegeven. Veiligheid is cruciaal. De interventieploegen van de politie doen er alles aan om die veiligheid te garanderen en zijn extra waakzaam zodat deze geweldsdelicten kunnen worden voorkomen. Dergelijke geweldplegingen zouden niemand mogen overkomen en ik betuig mijn steun aan de slachtoffers.”

Lees ook