Eerste communie in Zottegem nu tijdens gewone weekendmis

Jongens en meisjes die voor het eerst ter communie mogen gaan, zullen dit – in tegenstelling met de gewoonte die er van oudsher was – in Zottegem niet meer doen tijdens een speciale eerstecommunieviering in de parochie of deelgemeente waar hun school gevestigd is, maar hiervoor gewoon in klasverband aansluiten tijdens een van de normale weekendmissen, mogelijks dus in een andere parochiekerk. Terwijl de traditie wou dat dit gebeurde in de periode van de zeven weken tussen Pasen en Pinksteren, is ook dit niet meer het geval.

Ziehier een overzicht van wanneer en waar de jongens en meisjes uit de twaalf plaatselijke basisscholen voor het eerst ter communie zullen gaan:

  • op zondag 21 april om 10u30 in de dekenale kerk: Vrije Basisschool (VBS) Grotenberge.
  • op zondag 28 april om 10u30 in de dekenale kerk: VBS ’t Waterpleintje Sint-Goriks-Oudenhove en VBS Sint-Andreasschool Strijpen.
  • op zaterdag 11 mei om 18 uur in de kerk van Velzeke: VBS De Vlinder Velzeke, VBS De Linde Velzeke en VBS Het Leeuwke Leeuwergem.
  • op zondag 12 mei om 9 uur in de kerk van Erwetegem: VBS De Groene Poort Sint-Maria Oudenhove; om 10u30 in de dekenale kerk: basisschool Koninklijk Atheneum Zottegem en BS GO! Bevegem.
  • op zondag 26 mei om 9 uur in de kerk van Erwetegem: stedelijke basisschool De Smidse Erwetegem en SBS De Kleine Planeet Zottegem; 10u30 in de dekenale kerk: VBS Sint-Barbaracollege Bevegem.

Lees ook