Leerlingen De Vlindertuin onder de indruk van brandweer: “Heel veel dank en bewondering voor deze gewone mensen die telkens weer buitengewone dingen doen, helden” 

De eerste kleuters van GBS De Vlindertuin gingen vrijdag op ontdekking in de wondere wereld van de brandweer.

Her werd een echte doe- en leerdag. Ze mochten zelf de waterslang hanteren, een brandweerpak en helm aantrekken en een ritje maken in de brandweerwagen. De kinderen vertrokken met een zachte (nacht)sirene om terug te eindigen in de kazerne met een luide (dag)sirene). De kinderen kregen eveneens een korte uitleg bij hun beleving zoals waarom ze een brandweerpak nodig hebben of waarom er strepen op de helm staan. welke materialen er naast schoppen en borstels er allemaal in een brandweerwagen zitten, wat het noodnummer is en wat je er best allemaal bij vertelt. Ook de verschillende voertuigen konden we van buiten- en van binnenuit bewonderen. Een hulpverleningsvoertuig, een ladderwagen (die ook een pomp heeft), een tankautospuit, een commandowagen en als afsluiter een hoogwerker. Zo konden de juffen in deze laatste een panoramische foto van de kleine brandweermannen en –vrouwen nemen. “Heel veel dank en bewondering voor deze gewone mensen die telkens weer buitengewone dingen doen, helden”, klinkt het nog vanuit de De Vlindertuin.