Sint-Lievens-Houtem: bestuurder dodelijk verkeersongeval E40 aangehouden

Zaterdagochtend 13 april omstreeks 5u25 vond een dodelijk verkeersongeval plaats op de E40 richting Oostende ter hoogte van Sint-Lievens-Houtem. Het parket laat weten dat de bestuurder van het voertuig, een Fransman, werd aangehouden. 

“Een personenwagen met Franse nummerplaat had tegen hoge snelheid de middenberm geraakt, was hierdoor tegen een ander voertuig op de middelste rijstrook gekatapulteerd, om dan terug tegen de betonnen middenberm te botsen. Het voertuig ging hierbij overkop en kwam op zijn dak tot stilstand op de rechterrijstrook van de autosnelweg”, licht het parket toe. “Een wagen die op het rechtse rijvak in de richting van Oostende reed, kon de gekantelde wagen niet meer kon ontwijken. De passagier van het gekantelde voertuig, een vrouw van 25 jaar met de Franse nationaliteit, kwam hierbij om het leven. Bij het ongeval waren in totaal 4 voertuigen betrokken. De autosnelweg richting Oostende werd voor enkele uren afgesloten voor alle verkeer.”

 “De bestuurder van het Franse voertuig raakte zwaar gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis en onder arrest geplaatst. De bestuurder van het voertuig dat aangereden werd door het Franse voertuig werd ook gewond en overgebracht naar het ziekenhuis, maar kon ondertussen het ziekenhuis verlaten. Uit het politionele onderzoek en getuigenverklaringen bleek dat de bestuurder van het Franse voertuig voorafgaand aan het ongeval roekeloos tussen andere voertuigen laveerde aan onaangepaste en overdreven snelheid. Hij was ook onder invloed van alcohol. De bestuurder, een 32-jarige man met de Franse nationaliteit, verbleef tot gisteren in het ziekenhuis. Hij werd donderdag op vraag van het parket OVL voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde.”

 “De onderzoeksrechter besliste om de man aan te houden wegens ‘onopzettelijke doding ingevolge een verkeersongeval’ (ten nadele van het dodelijk slachtoffer) en ‘onopzettelijke slagen ingevolge een verkeersongeval’ (ten nadele van de gewonde bestuurder van het voertuig waartegen zijn wagen gekatapulteerd werd). De man werd overgebracht naar de gevangenis. Volgende week dinsdag 23/4 zal de raadkamer in Oudenaarde beslissen of de man aangehouden blijft.”