Bert Broos werd bedankt voor 40 jaar reporter in de Zwalmstreek tijdens fototentoonstelling over het verenigingsleven van Munkzwalm (Heemkundekring De Zwalm)

Bert Broos werd bedankt voor 40 jaar reporter in de Zwalmstreek

Op zondag 21 april 2024 werd de tentoonstelling van de  Heemkundekring Zwalm geopend in St.-Denijs-Boekel. Deze expo gaat over het rijke verenigingsleven van Munkzwalm. 

Zwalm heeft een rijk verenigingsleven en bij deze gelegenheid mocht ik naar aanleiding van mijn 40- jaar reporter zijn de expo openen samen met de Zwalmse burgemeester Bruno Tuybens.

Voorzitter Guy De Noyette bedankte mij persoonlijk voor mijn 40- jaar inzet en bij deze expo werd heel wat fotomateriaal gebruikt van mij. “Gedurende deze jaren ( kortere of langere periodes) was  Bert Broos reporter voor De Beiaard, Het Volk, De Streekkrant  en Industrie Magazine. Vandaag is hij nog actief voor het  digitaal platform NUUS.”

Bert Broos  bedankte iedereen dat hij 40 jaar actief mocht zijn in het perswezen. ” Dit heeft heel wat mooie herinneringen maar ook dramatische gebeurtenissen gekend. Ik heb het recht dat ik de mooie – gouden periode heb meegemaakt in de jaren 80-90 tot begin de jaren 2000. Ik ben blij  dat mijn archief heeft bijgedragen tot het welslagen van deze expo van het verenigingsleven waar het vooral om mooie herinnerringen gaat. Tevens breng ik hulde aan mijn echtgenote want 40 jaar soms ‘ heel wat tijd weg’ is niet evident. ik wens de heemkundekring nog veel succes toe.”

Burgemeester Tuybens  bracht eveneens een woordje.

In zijn openingswoordje gaf burgemeester Bruno Tuybens (voorZwalm) een kort overzicht van de ondersteuning die het lokaal bestuur de verenigingen aanbiedt: van het geven van subsidies tot de uitbouw van de gemeentelijke uitleendienst. “Niet alleen werden de subsidies van de cultuur-, sport- en jeugdverenigingen sterk opgetrokken in de corona-periode, ze werden recentelijk ook geïndexeerd. Hij loofde de Heemkring voor haar werk in het algemeen en de naarstige opbouw van de tentoonstelling in het bijzonder.”

Het lint werd doorgeknipt  door burgemeester Bruno Tuybens en reporter – journalist Bert Broos.

De tentoonstelling is daarna open iedere 1e zondag van de maand: 05.05, 02.06, 07.07, 01.09 en 06.10, van 10-12 u, Nocturne op vrij 27.09 van 20-22 u. Groepen na afspraak: neem contact met het secretariaat.