Speeltuintjes deelgemeenten krijgen er nieuwe speeltoestellen bij

Geraardsbergen. Heel binnenkort krijgen enkele speeltuintjes in Geraardsbergse deelgemeenten er extra speeltuigen bij. De speeltuigen maken op de site Den Bleek plaats voor een innoverend landschapspark met ruimte voor groen en water in onze stad. Elk speeltuig krijgt een nieuwe, leuke plek in verschillende deelgemeenten.

“De speeltuigen zijn nog in goede staat en worden verplaatst naar bestaande speelplekken in de deelgemeenten, waar ze zorgen voor extra speelmogelijkheden”, zo zegt schepen van Jeugd Fernand van Trimpont. Voor elk toestel afzonderlijk werd gekeken naar waar het de beste en meest waardevolle aanvulling vormde. Het speelterrein De Garve in Ophasselt krijgt er twee extra veerfiguren bij, namelijk de draak en het paard. Het huidige veerfiguur (helikopter) zal er verwijderd worden omdat het niet meer in goede, veilige staat is.

In de Molenkouter in Grimminge werd vorig jaar een klim- en klautertoestel verwijderd omdat het niet meer voldeed aan de veiligheidsnormen, en de herstellingskosten te hoog zouden oplopen. Daarom krijgt het terrein er twee uitdagende speeltoestellen bij, namelijk het ruimtenet met klimtoren, en de draaiton. Naast de reeds bestaande schommel komt een wip voor vier kindjes.

De toestellen voor de allerkleinsten verhuizen naar Solleveld in Goeferdinge. Deze drie toestellen – de schommels, de kleine draaiton en het speelhuisje met glijbaan – zullen hier voor de jongere kinderen de speelmogelijkheden aanzienlijk verhogen. Tot slot krijgt de speelzone van het Abdijpark er een veerfiguur bij in de vorm van een eend.

De toestellen worden door een externe firma verplaatst tussen 24 en 26 april 2024.
Heb je vragen omtrent het verplaatsen van de toestellen, neem dan contact op met de Jeugddienst via jeugddienst@geraardsbergen.be of via 054 31 61 49.