BK tijdrijden jeugd op 1 mei 2024 zorgt voor sterk gewijzigde verkeerssituatie

Neem jouw voorzorgen!

Geraardsbergen. Op woensdag 1 mei 2024 vindt het BK tijdrijden voor de jeugd plaats in Geraardsbergen. Dit prestigieuze sportevenement brengt zo’n 290 jonge renners van 15 t.e.m. 23 jaar naar onze stad. Zij trachten die dag hun beste wielertijd neer te zetten op de kenmerkende Geraardsbergse heuvelflanken.

De huizen die op het afgesloten parcours liggen, zijn op 1 mei niet bereikbaar van 9 tot 18.30 uur. Er geldt op het volledige parcours namelijk een rij- en parkeerverbod. Parkeren naast de rijweg (bv. in de grasbermen) is wel toegestaan maar wegrijden is niet mogelijk tussen 9 en 18.30 uur.

Het lokaal bestuur voorziet verschillende parkeerzones net buiten het parcours zodat bewoners dichtbij huis kunnen parkeren. Wie zich tijdens het evenement moet verplaatsen, parkeert dus best vooraf buiten het parcours op de aangegeven parkeerzones. Hulpdiensten zullen uiteraard altijd doorkunnen.

Wie niet op het parcours zelf woont maar wel in het binnengebied dat door het parcours wordt omsloten, kan in dat binnengebied wel circuleren. Het parcours doorkruisen kan echter slechts op 1 plaats. Op het kruispunt van de Zavelstraat met de Kalvariestraat wordt een oversteekplaats voorzien. Zo kan men via de Hoge Buizemont en de Zavelstraat richting Moerbeke rijden, en omgekeerd.

Een gedetailleerd overzicht van de verkeerssituatie vind je op: https://www.geraardsbergen.be/bk-tijdrijden-jeugd-op-1-mei-2024-verkeersmaatregelen

Julien Borremans