Het parcours voor het Belgisch Kampioenschap Elite 3 & Masters te Lierde werd goedgekeurd.

Op zondag 16 juni 2024 wordt in de Lierdse deelgemeente Deftinge het Belgisch Kampioenschap Elite 3 & Masters ingericht. Het parcours van 7,8 km, dat op 28 februari 2024  door een delegatie van  Belgian Cycling werd verkend, is ondertussen goedgekeurd en is nu aangevraagd bij de gemeente Lierde.

Het parcours zal via volgende straten lopen:  Kerkstraat, Ottergemstraat, Kruisstraat, Wassegemstraat, Populierenstraat, Watermolenstraat, Elleboogstraat, Broekstraat, Lindestraat, Pikkelgemstraat, Kasteelken, Geraardsbergsestraat.

Er zijn twee wedstrijden voorzien. De B en C masters worden om 13u30 de weg opgestuurd voor negen lokale rondjes. Om 16 uur is er het vertrek van Elite 3 en categorie A voor veertien ronden van 7,8 km. De aankomstzone is voorzien aan de Geraardsbergsestraat.

op de foto: Koersdirecteur Kurt De Gelas, Schepen van Sport Antoine Van de Maele, Ine Bruggeman, Luc Fontaine en Kris Van Steen (Belgian Cycling).