U8 KSV Oudenaarde wint nu ook nationaal tornooi WM soccer events

Een heel parcours moesten ze afleggen vooraleer de U8 van KSV Oudenaarde op zondag 5 mei 2024 naar Nijlen mochten om de finales te spelen in de WM Youth Cup-Gold-, stilaan een begrip in de jeugdvoetbalwereld.

Voordien waren ze reeds uitgekomen tegen een hele reeks ploegen in de poule West zoals dat officieel noemt, de selectiewedstrijden met andere woorden.

Zo speelden ze reeds tegen FC Dender, KRC Harelbeke, Eendracht Aalst, KMSK Deinze om dan uiteindelijk de finale tegen FC Dender te  winnen met attractief voetbal.

En dus waren ze uitgenodigd op 5 mei om de finalewedstrijden te spelen met 4 Vlaamse en 4 Waalse ploegen.

Er werden in de poules drie wedstrijden gespeeld en naargelang de uitslagen werden uiteindelijk de finale plaatsen bepaald.

De uitslagen spreken voor zich :

KSVO – Jeunesse MSN Tilleur    7-1

KSVO – K Rupel Boom                  8-1

KSVO – Namur Sports                   7-2

Oudenaarde kwam uiteindelijk uit tegen Beerschot. De finale tegen een ploeg die weliswaar niet groot was in gestalte maar o zo technisch onderlegd. Tijdens de opwarming zag ik hen bezig, het leek wel een profploeg. Alles deden die jongens met de bal en de trainer was ook erg gemotiveerd om de beker mee te nemen naar het Antwerpse.

Maar de finale liep voor Beerschot niet als gepland. Het was Oudenaarde die met hoge pressing de tegenstander niet echt in de wedstrijd liet komen en zelf voor de voorsprong zorgde . Het vergde wel wat energie maar veel kon Beerschot daar niet tegenover zetten. Hun dribbels, overstapjes en pana’s haalden niet veel uit en Oudenaarde bouwde zijn voorsprong gestadig uit met een ploeg die er stond en de overtuiging had dat de beker voor hen moest zijn. Wat ook lukte met uiteindelijk een eindscore van 6-2. Een juiste uitslag uiteindelijk. Frustratie weliswaar bij Beerschot dat niet kon begrijpen dat een voetbalploeg niet enkel bestaat uit spelertjes met technische superioriteit,  maar dat ook een ploeg die voetbalt met de overtuiging en inzet van Oudenaarde niet zomaar aan kant kan worden gezet. Maar in minivoetbal zal dit Beerschot het ver brengen, zeer mooi om naar te kijken overigens.

Maar op een voetbalveld wordt het spel iets virieler gespeeld en dat had trainer Dimitri Hautekete vlug door en dus kon Oudenaarde uiteindelijk vrij gemakkelijk de overwinning en de beker behalen. De zachte bijsturingen van délégué Wim Van Hauteghem werden door de spelers eveneens op prijs gesteld. Uitblinkers waren er zeker bij Oudenaarde, namelijk alle zeven, onder leiding van de sterke kapitein Oscar Van Hauteghem

En dit zijn Oscar Van Hauteghem, Emile Callebaut, Sebastian Saveyn, Karel Cnudde, Viktor Vande Velde, Matisse Hautekeete, Odiel Vander Meeren.

En zo kon de beker meegenomen worden naar Oudenaarde.

De andere wedstrijden leverden volgend resultaat op

Winnaars WM Youth Cup Gold 2023-2024

– U8 Gold: KSV Oudenaarde

– U9 Gold: KSK Lovendegem

– U10 Gold: RFC Mandel United

– U11 Gold: FCV Dender

– U12 Gold: Oppagne-Hotton-Mormont

– U13 Gold: SK Roeselare

– U14 Gold: SC Montignies

– U15 Gold: KMSK Deinze

– U16 Gold: KAS Eupen

– U17 Gold: SC E. Aalst

– U19 Gold:  VW Hamme

Prachtige organisatie van WM Youth Cup, WM soccer events,  in handen van Wim Moortgat.  Mooi initiatief dat zich in Belgie verder manifesteert als organisator van tornooien, alle leeftijden. En ook,  het moet gezegd, KFC Nijlen, waar de wedstrijden doorgingen mag terecht  fier om een dergelijk tornooi van deze omvang op hun terreinen te laten doorgaan, want alles verliep zonder problemen. Ik heb het gevoel dat Wim Moortgat wel eens een blijver zou kunnen zijn met zijn talent.