Nieuw in Zottegem: bio-supermarktketen Bio-Planet: “Klanten inspireren om bewuster te consumeren”

Op woensdag 8 mei opent Bio-Planet een nieuwe winkel aan De Buke Zottegem. Het is de 36ste winkel in België. “We willen verder inzetten op het toegankelijker maken van bio- en ecoproducten en klanten inspireren om bewuster te consumeren”. Dinsdag 7 mei van 17 uur kan je de winkel gaan ontdekken. De eerste 500 klanten krijgen een goodiebag.

“Onze nieuwe Bio-Planet-winkel, die zich bevindt op dezelfde locatie als de voormalige Louis Delhaize in Zottegem, is de ideale plek voor wie op zoek is naar biologische en ecologische producten”, zegt zaakvoerster Katrijn Claeys. Het is de eerste Bio-Planet die de deuren opent na de overname van de Match-, Smatch- en Louis Delhaize-winkels door Colruyt Group. Op 5 weken tijd werd de winkel in Zottegem klaargestoomd voor opening, een hele klus waar we bij Bio-Planet trots op zijn. Er werd heel bewust gekeken naar wat er gerecupereerd kon worden van de oude winkel, om met zo veel mogelijk bestaande materialen de Bio-Planet-sfeer te creëren. Nu kunnen klanten er terecht voor onder andere een breed assortiment aan biogroenten en -fruit, vers brood, vlees, kazen en charcuterie. Bovendien biedt Bio-Planet ook een heleboel producten aan die veggie, vegan, glutenvrij … zijn. Ik ben enorm trots dat we, op zo’n korte tijd én met maximaal hergebruik van de aanwezige winkelinrichting, een winkelomgeving hebben kunnen creëren die onze waarden weerspiegelt en onze klanten inspireert om bewust te consumeren. Wie graag al eens een voorproefje wil, is welkom op dinsdag 7 mei tussen 17 en 20 uur om de winkel als eerste te komen ontdekken. Buurtbewoners en nieuwsgierigen kunnen er dan alvast kennismaken met het assortiment, de leveranciers en het personeel. Natuurlijk met ’n heerlijk hapje en een drankje erbovenop. De eerste 500 klanten krijgen bovendien een goodiebag cadeau!”