Curieus Melle steunt met cheque van 300€ aan eetbaar Melle

Curieus Melle organiseerde ook dit jaar de Curieuzeneuzerommelmarkt in studio M op zaterdag 23 maart 2024. Sinds jaren schenkt het Curieus bestuur een derde van de winst aan een lokaal goed doel. Tijdens de vorige edities vielen het jeugdhuis Schorpioen, Animal Trust, vzw Steevliet, Welzijnsschakel Melle, … in de prijzen. Voor deze editie werd gekozen om een deel van de winst te schenken aan Eetbaar Melle.

Maandag 13 mei werd de cheque van 300€ uit gereikt aan Eetbaar Melle in get G-Huis.

Eetbaar Melle

Eetbaar Melle is een sociaal en publiek toegankelijk project in samenwerking met de gemeente Melle dat Mellenaars wil verbinden door samen te werken en ontspannen in de natuur. De opzet bestaat erin op zoveel mogelijk plekken in Melle samen fruit te planten volgens de principes van voedselbossen, het fruit te verwerken, aan natuureducatie te doen en duurzame groene ontmoetingsplaatsen te creëren voor de huidige en volgende generaties. Natuur en omgeving bezitten de kracht om uiteenlopende mensen met elkaar te verbinden. En zeker als het daarenboven over fruit en ander eetbaars gaat, blijft de betrokkenheid hoog. in de winter van 2021 deden ze de eerste aanplantingen op drie verschillende locaties. Het ging om twee graspleintjes en een strook langs de open- bare weg die in het bezit van de gemeente waren, maar waarmee verder niets gebeurde.

Eetbaar Melle zorgde voor het ontwerp en samen met vrijwilligers deden ze de aanplant tijdens drie gezellige plantdagen. Naast de locaties die ze van de gemeente kregen, willen ze ook inzetten op meer fruit in het gewone straatbeeld. Dit doen ze door mensen wiens grond grenst aan de openbare ruimte (bv de voortuin die grenst aan een voetpad), gratis van advies en plantgoed te voorzien voor het stuk dat grenst langs de weg, op voorwaarde dat zij akkoord gaan dat het fruit mag geplukt worden vanop de straatkant.