Zottegemse Sinksenfoor krijgt zondag ook bezoek van reuzen uit Brakel en Eine

Het pinksterweekend staat in Zottegem al decennialang gelijk met: Sinksenfoor. En wie “Sinksenfoor” zegt, denkt uiteraard aan de zondagse reuzenommegang, de enige jaarlijkse keer dat de Zottegemse reuzen steevast in eigen stad op stap gaan. Ook nu zondag 19 mei zal dit het geval zijn en zullen Cambrinus en Cambrina samen met hun kinderen Trees en Leo hun traditionele rondgang in het kermisvierende stadscentrum maken. Zij zullen dit doen in het gezelschap van hun Bevegemse verwanten Sotto en Johanna en van Miele die in 2018 de Zottegemse reuzenfamilie kwam vervoegen. Daarnaast hebben zij tevens hun bevriende collega’s uit Brakel (Stien, Trien en Floran) die vorig jaar eveneens van de partij waren, opnieuw uitgenodigd evenals de reuzen uit Eine (Fietje, Mele, Nestie en Proostie) die ook in 2008 en 2016 al te gast waren.

Het hele gezelschap zal om 17 uur vertrekken vanop de stedelijke parking aan de Molenstraat en het vertrouwde traject volgen. Onder de muzikale begeleiding van de plaatselijke koninklijke harmonie Vrije Kunstkring zal men dus de reuzen kunnen zien defileren door de volgende straten: Molenstraat, Trapstraat, Kazernstraat, Stationsplein, Stationsstraat, Markt, Heldenlaan (keerpunt), Heldenlaan, Markt, Hoogstraat, Meerlaan en terug Molenstraat. Onderweg zullen zij op het Stationsplein, in de Heldenlaan en op de Markt halthouden om er een reuzendans uit te voeren.