Uitreiking Toegankelijkheidsprijs 2024 voor Chocolatier Marioca

Donderdagavond 16 mei maakt het lokaal bestuur Merelbeke de winnaar van de Toegankelijkheidsprijs 2024 bekend, deze gaat naar Chocolatier Marioca.

Het lokaal bestuur van Merelbeke reik de toegankelijkheidsprijs uit aan een Merelbeekse handelszaak, vrij beroep of organisatie die de meeste inspanningen leverde om toegankelijkheid en de gebruiksvriendelijkheid van hun gebouw, dienst, voorzieningen of informatie voor personen met een beperking te verhogen.

Naast een officiële erkenning en attest ontvangt de winnaar ook een geldprijs ter waarde van € 500. Anne Coppieters van het Chocolatier Marioca aan de Heidestraat haalde het van Dansclub Dream Dance, Apotheek Lachaert, Huisartsenpraktijk Melsen, Kinesitherapie Van Heule. Ze kreeg de prijs vandaag uit handen van schepen van Middenstand Tim De Keukelaere en schepen van Sociale Zaken Daisy Poriau.

 

Anne Coppieters bouwde een gloednieuw atelier met fantastische winkel aan de Heidestraat in Merelbeke vlakbij de oprit van de R4. Het hele gebouw werd door een licht glooiende helling rolstoel toegankelijk gemaakt, heeft brede elektrische schuifdeuren en een aangepaste toonbank op rolstoel hoogte. Verder is er zelfs een toilet voor rolstoelgebruikers. We gaan de prijs besteden aan de verfraaiing van de buurt rond de winkel met 4000 bloembollen on het nog kleurrijker te maken.