CD&V, N-VA en onafhankelijken trekken samen met ‘ZorgSaam’ naar gemeenteraadsverkiezingen

Christ Meuleman en Nele Van de Voorde lijsttrekkers

CD&V, N-VA en een aantal gemotiveerde Oosterzelenaars bundelen de krachten en trekken samen met ‘ZorgSaam’, een nieuwe politieke beweging, op zondag 13 oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen. Op de lijst van ‘ZorgSaam’ staan uiteraard ervaren kandidaten van CD&V en N-VA maar ook nieuwkomers die hun kennis, expertise en visie graag ten dienste willen stellen van de gemeente Oosterzele. Christ Meuleman (CD&V) en Nele Van de Voorde (N-VA) zijn de lijsttrekkers van ‘ZorgSaam’. Tijdens de persconferentie in Moortsele werd ook het nieuwe logo voorgesteld. Het toont drie vlakken die symbool staan voor de drie teams die samen één ploeg vormen. Samenwerking en ambitie staan centraal.

‘In ‘Samen zorgen voor jouw thuis’ zijn onze kernwaarden en visie perfect samengevat. Met verstandige en moedige beleidskeuzes bouwen we aan een duurzame toekomst in onze gemeente, een Oosterzele waar iedereen trots op kan zijn’, duidt Christ Meuleman. ‘ZorgSaam wil een partij zijn die waarden hoog in het vaandel draagt’. Naast de kandidaten van CD&V en N-VA vond men Oosterzelenaars die zich heel verdienstelijk maken in het beroepsleven en verenigingsleven. Danny Meersman (tuinbouw en bezieler en voorzitter Landelijke Gilde), Filip Van Bockstael (prof UGent, voorzitter Ouderraad), Iris De Vos – Eeckhout (meewerkende echtgenote van garage/autohandel Mario De Vos, medewerkster Balegem Leeft!), Eveline de Pelsmacker (beheerder sportinfrastructuur Farys), Aline Vermeulen (juf GILO Scheldewindeke), Greet Moens (actief lid Ouderraad De Appelaar, en actief bij Jeugdvoetbal Oosterzele (délégué) kiezen resoluut voor ‘ZorgSaam’.
‘Iedere groep in ‘ZorgSaam’ is gelijkwaardig en zal evenveel kandidaten hebben, N-VA krijgt één derde van de plaatsen op de lijst van 23 kandidaten. We gaan als één beweging naar de kiezer’, weet Jo De Munter (N-VA). Andere namen volgen. Gaat huidig burgemeester Johan Van Durme de lijst duwen?.Het is tot op vandaag koffiedik kijken.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).