Directeur Sint-Lutgardisschool beklimt “3 uur de muur” voor het goede doel

Geraardsbergen. Geïnspireerd door Milla (12) en Thias (9), twee kinderen met het syndroom van Capos, zal directeur Stefan De Smet van de Sint-Lutgardisbasisschool in Zandbergen op zaterdag 25 mei 2024 deelnemen aan het wielerevenement “3 uur de Muur” in Geraardsbergen om geld in te zamelen voor het Zeldzame Ziekenfonds.

De school probeert op die manier aandacht te vragen voor kinderen en mensen met een zeldzame ziekte. Men kan de directeur sponsoren tijdens zijn onderneming. Alle opbrengst wordt integraal gestort op de rekening van het Fonds Zeldzame Ziekten. Deelnemen kan via de website van de school, www.slz.be.

De persoon die kan raden hoeveel keer de directeur in 3 uur tijd de Muur zal kunnen beklimmen, maakt trouwens kans op het winnen van een fiets. “Op die manier proberen we onze kinderen aan te zetten om te bewegen. Bewegen is immers het belangrijkste onderdeel van de preventieve geneeskunde”, motiveert de directeur. “Met onze actie benadrukken we ook nogmaals dat ons gezondheidsbeleid en ons milieubeleid hand in hand gaan, want hoe meer kinderen we op de fiets krijgen, hoe minder CO2-uitstoot we aan onze schoolpoort zullen opmeten”, besluit directeur Stefan.

Meer info: https://www.slz.be/