Geen treinverkeer tussen Zottegem en Denderleeuw

Omdat er door Infrabel werken moeten uitgevoerd worden voor de verdere vernieuwing van de spoorweginfrastructuur, zal er zowel in het komende weekend van zaterdag 25 en zondag 26 mei als in het daaropvolgende weekend van zaterdag 1 en zondag 2 juni tussen Zottegem en Denderleeuw geen treinverkeer mogelijk zijn. In beide richtingen zullen alle treinen vervangen worden door NMBS-bussen.

Vanuit Zottegem richting Denderleeuw vertrekken deze bussen aan een tijdelijke halte naast het station (voorkant) om 5u51, 6u51 en zo verder om het uur tot 21u51. De voorziene duurtijd van de busrit bij normaal verkeer (met ook tussenstops nabij de treinhaltes in Hillegem, Herzele, Terhagen, Burst, Ede, Haaltert en Welle) bedraagt 58 minuten, dus aankomst in Denderleeuw om 6u49, 7u49 enz. Vanuit Denderleeuw naar Zottegem vertrekken de vervangbussen (ook aan de voorkant van het station) om 7u01, 8u01 en zo verder om het uur tot 23u01. De aankomst aan het station in Zottegem is voorzien om 7u59, 8u59 enz. Deze regeling geldt zowel op zaterdag als zondag. Met de vervangbus kan eventueel (alleen) een vouwfiets meegenomen worden.

NOG ANDERE HINDER

Naast de volledige onderbreking van het treinverkeer tussen Zottegem en Denderleeuw zullen tijdens beide weekends ook de vertrektijden van sommige IC-treinen Oostende – Kortrijk – Brussels Airport/Zaventem wijzigen. Er wordt aangeraden om je treinreis te plannen via nmbs.be of de NMBS-app (de reisplanner houdt al rekening met de aangepaste vertrektijden). Wie niet beschikt over internet, kan voor meer inlichtingen telefonisch terecht via 02 528 28 28.