Stadsbestuur beloont zichzelf met gratis VIP-tickets voor BK Wielrennen in Zottegem

Het werd op het einde van de gemeenteraad toegelicht maar is desondanks niet aan de aandacht van NUUS ontsnapt; het bestuur van de stad Zottegem heeft zichzelf beloond met VIP-tickets voor tijdens het Belgisch Kampioenschap wielrennnen in Zottegem van binnen een paar weken.

De VIP-arrangementen gaan tot een bedrag van 265 euro per persoon. Op de NUUS-vragen gericht aan burgemeester Evelien De Both en bevoegd schepen Brecht Cassiman, allebei N-VA, hebben we slechts gedeeltelijk antwoord gekregen. Burgemeester Evelien De Both verwijst ons door naar partijgenoot Brecht Cassiman. In zijn reactie wou hij enkel dit kwijt: “De drie stadsbesturen (in de organisatie van het BK, met naast Zottegem ook Herzele en Sint-Lievens-Houtem, nvdr.) krijgen een aantal gratis VIP-kaarten ter beschikking als gaststad/gastgemeente. De drie gemeentebesturen hebben samen beslist om alle gemeenteraadsleden uit te nodigen tot dezelfde vip-formule. De stad koopt dus in geen geval extra vip-kaarten aan, voor geen enkele formule.” Volgens ons gaat het om 29×2 tickets.

Op onderstaande vragen hebben we met NUUS geen reactie gekregen. “Je vroeg een reactie, ik heb ze gegeven. Fijne middag”, aldus Brecht Cassiman hierover.

  • Over welke VIP-formule gaat het? Gaat tot 265 euro per persoon
  • Hoeveel VIP-tickets heeft de stad Zottegem in totaal ter beschikking gekregen?
  • Naast ze schenken aan de schepenen en raadsleden; wat gebeurt er met de rest van de ter beschikking gestelde VIP-tickets?