Aanrader, kermiszondag 16 juni in Bavegem: G-passioneerd Bavegem Koerse

Op kermiszondag 16 juni 2024 organiseert het bestuur van Koninklijk WielerSportComiteit Bavegem opnieuw ’G-passioneerd Bavegem Koerse’ in en rond het nieuwe Ontmoetingscentrum De Linde, een wedstrijd voor renners, rensters en hand-bikers met een fysieke en / of mentale beperking.

Dit wegens het grote succes en de enorme waardering van de sporters, sponsors en supporters in samenwerking met G-sport Vlaanderen. Eddy De Visscher, bedenker van de leuze ‘Never give up’, is niet weinig trots zijn G-sport collega’s opnieuw te verwelkomen. De afgesloten omloop zal opnieuw menige deelnemer smaken, waarbij ‘iedereen winnaar’ het motto blijft. Zo zullen opnieuw vrouwelijke en mannelijke solorijders, hand-bikers, tandemrijders met een fysieke / psychische beperking kunnen deelnemen alsook zijn de competitieve G-sporters – Paralympiërs –  van harte welkom. Deze wedstrijd staat ook dit jaar op de kalender van G-sport Vlaanderen – 20240314_G-sport-Vlaanderen_CYC_Kalender.pdf (gsportvlaanderen.be).

Alle faciliteiten zoals sanitaire voorzieningen voor mindervaliden, parking op korte afstand etc… zullen aanwezig zijn. De deelnemers worden na de wedstrijd door Senaatvoorzitster Stephanie D’hose en Eddy De Visscher bedacht met een waardevolle naturaprijs en kunnen met de familie, vrienden en supporters nagenieten en bekomen bij een natje en een droogje in het gezellige themacafé ‘Den Arrivee’ . Op deze manier wensen wij onze bijdrage te leveren aan een ‘ruimere’ sport waarbij de ‘sociale poort’ verder wordt open gezet en een lichamelijke of psychische beperking geen beletsel mag vormen om in onze maatschappij van betekenis te zijn. Aansluitend is er de Memorial Serge Baguet, een wielerwedstrijd voor Internationale Elite z/contract en Beloften. Dus wielersport in al zijn facetten van 13.00 tot 18.30!

“We verwelkomen alle sporters, sponsors en supporters in ons themacafé ‘Den Arrivee’ in het nieuwe ontmoetingscentrum OC De Linde, Kerkkouterstraat te Bavegem, waar alle faciliteiten (oa. sanitaire voorzieningen voor mindervaliden) aanwezig zijn. Ook zijn alle ‘Bavegemse wielerhelden’ – , renners die ooit hebben deelgenomen aan onze wielerwedstrijden, van harte welkom!”, klinkt het bij de organisatie. “Onze dank gaat ook uit naar alle sponsoren – zie bijlage –  het Gemeentebestuur, G-sport Vlaanderen, Cycling Vlaanderen en de lokale bevolking die qua infrastructuur hun bijdrage leveren.”

Programma:

* 12.00 tot 13.00: inschrijving G-wedstrijd

* 13.00 tot 13.30: opwarming op autovrije omloop

* 13.30 tot 14.05: G-wedstrijd op autovrije omloop

* 14.20 tot 14.50: prijsuitreiking G-wedstrijd

* 15.30 tot 18.30 wedstrijd voor Internationale Elite z/contract en Beloften