GILO Scheldewindeke bereidt leerlingen 4 de leerjaar voor op het Frans

Bonjour! Comment ça va? Op weg naar het 5de leerjaar!

De kinderen van het 4 de leerjaar Gilo Scheldewindeke, gewapend met hun meest kleurrijke schoolschriften en een onbegrensd enthousiasme, worden klaar gestoomd om de wereld van ‘La langue française’ te betreden. Een avontuur dat evenveel plezier als leerzaamheid belooft!
De eerste Franse les begint altijd met een hartelijke “Bonjour”! De kinderen leren al snel dat dit meer is dan alleen een begroeting, het is de sleutel tot de Franse cultuur. Elke “Bonjour” op Gilo Scheldewindeke wordt vergezeld met een fantastische glimlach! Frans leren is niet compleet zonder een beetje competitie. De kinderen nemen deel aan spelletjes om deze prachtige taal onder de knie te krijgen. Verder zorgt de combinatie van beweging en taal ervoor dat de nieuwe woorden beter blijven hangen. Deze lessen Frans zijn niet alleen bedoeld om de kinderen voor te bereiden op het 5 de leerjaar; ze openen een wereld van mogelijkheden en cultuur. Ze leren niet alleen een taal, maar ook over een ander land, andere mensen en hun manier van leven. ‘Dus, laten we onze kinderen aanmoedigen terwijl ze “Bonjour” zeggen tegen dit nieuwe avontuur. En wie weet, misschien genieten jullie ouders binnenkort ook van een vleugje Franse flair in jullie dagelijks leven: een vrolijk “Salut!” bij het ophalen van de kinderen, een onverwachte “Merci!” bij het avondeten, en wie weet, zelfs een perfect gebakken croissant op zondagochtend. !’, klinkt het enthousiast in het GILO Scheldewindeke. (marcel van de vijver)