Overzicht verkiezingen: Vlaams Belang doorbreekt de grens van 30%, Open Vld verliest aanzienlijk

Geraardsbergen. Ook in Geraardsbergen zijn de verkiezingen niet onopgemerkt voorbijgegaan. Opmerkelijk is dat het Vlaams Belang heel sterk scoort in de Denderstreek, met percentages die boven de 30% uitstijgen. Voor de Kamer haalt het Vlaams Belang in Geraardsbergen 31,38%, wat een toename is van ongeveer 4%. De Open Vld strandt op 11,46% en verliest 5,41%. De CD&V stijgt met een lichte winst naar 12%. De N-VA blijft met 18,21% ongeveer gelijk. Vooruit scoort 11,77%. Groen haalt 6,13%, een lichte stijging t.o.v. 2019.

Voor het Vlaams Parlement halen het Vlaams Belang en de Open Vld in Geraardsbergen een betere score.  Vooruit haalt 16%, wat een stuk beter is dan voor de Kamer. Hier speelt ongetwijfeld de populariteit van Conner Rousseau mee. Groen haalt 4,5% en daalt ongeveer 1,5%. De N-VA scoort ongeveer evenveel als voor de Kamer, terwijl de CD&V het bijna 2% slechter doet. Een overzicht vindt u onderaan.

Uiteraard kan u deze resultaten niet doortrekken naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dan spelen regionale dynamieken en personen een veel belangrijkere rol.

Plaatselijke kandidaten: