Mark Faute van De Presse is overleden

Geraardsbergen. Marc Faute is op zeventigjarige leeftijd overleden. Samen met zijn echtgenote Linda Pirreux baatte hij café De Presse op de Markt uit. Daarnaast was Mark Faute jarenlang buschauffeur van de Basisscholen van het gemeenschapsonderwijs.

Mark werd op 3 april 1954 in Galmaarden geboren. Zijn ouders baatten een café boven op de Bosberg uit. In 1981 opende hij met zijn echtgenote Linda De Presse op de Markt. Heel wat verenigingen vonden er de weg. Hij was tevens een wielerfan en keek uit naar de jaarlijkse passage van de Ronde Van Vlaanderen. Toen de Muur uit de Ronde werd geschrapt, treurde hij samen met heel wat Geraardsbergenaars.

In 2016 tapte Mark zijn laatste pint. Hij liet een rijke schare aan vrienden achter. In 2021 reed hij na 35 jaar zijn laatste rit met de schoolbus. Na een zware strijd moest Mark zijn geliefde Linda achterlaten. Ze deelden ruim vijftig jaar lief en leed. Mark laat kinderen en kleinkinderen achter.

Zijn afscheid gebeurt in intieme kring.

De redactie deelt de familie en de vrienden haar medeleven mee.

Julien Borremans